Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Οικογενειακή τραγωδία στη Κρήτη - Πέθανε 3 μήνες μετά τον αδελφό του

Ακόμα μια ασύλληπτη τραγωδία με τον θανατηφόρο ιό

21 Απριλίου 2021 12:55
Κορωνοϊός: Οικογενειακή τραγωδία στη Κρήτη - Πέθανε 3 μήνες μετά τον αδελφό του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν έχουν τέλος οι οικογενειακές τραγωδίες και στην Κρήτη "πίσω" από την πανδημία του κορωνοϊού.

Την τελευταία του πνοή, από επιπλοκές που του προκάλεσε ο θανατηφόρος ιός άφησε στο Ηράκλειο ο αδερφός γνωστού χρυσοχόου της πόλης, που είχε επίσης "φύγει" χτυπημένος από κορoνοϊό στις αρχές Φεβρουαρίου. Η διπλή οδύνη για την οικογένεια έχει προκαλέσει αίσθηση στην τοπική κοινωνία.

Ο θάνατος αυτός έρχεται να μεγαλώσει την μακάβρια λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στην Κρήτη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο μέσα στο τελευταίο 24ωρο, πέντε ήταν οι ασθενείς που κατέληξαν σε νοσοκομεία του νησιού. Από αυτούς οι τέσσερις στα Χανιά, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα.

Οικογενειακή τραγωδία στη Κρήτη

Τι αναφέρουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την Κρήτη

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 126 νέα κρούσματα του ιού στην Κρήτη από τα οποία στην ΠΕ Ηρακλείου 71 νέες μολύνσεις, στη ΠΕ Λασιθίου 5 κρούσματα, στην ΠΕ Ρεθύμνου είχαμε 20 και τέλος στην ΠΕ Χανίων ανακοινώθηκαν 30 νέα περιστατικά.

Παράλληλα ανακοινώθηκε εκρηκτική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα σε περιοχές της Κρήτης. Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση του εθνικού δικτύου επιδημιολογίας λυμάτων του ΕΟΔΥ είχαμε αύξηση κατά 360% στο ιικό φορτίο στον Άγιο Νικόλαο και στο Ρέθυμνο κατά 120%.

Θανατηφόρο τροχαίο στη Κρήτη: Σοκάρουν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης!

Θανατηφόρο τροχαίο στη Κρήτη: Την ώρα που οι αστυνομικοί στην Κρήτη έχουν αναλάβει να λύσουν το μυστήριο με το τροχαίο που σημειώθηκε στο οδικό τμήμα του ΒΟΑΚ «Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης» στο ύψος του Μπαλί Ρεθύμνου, με θύμα έναν 42χρονο δικυκλιστή και βαριά τραυματισμένη την 32χρονη σύζυγο του, σοκάρουν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης που προσδιορίζει το συμβάν μια εβδομάδα πίσω και γύρω στις 12 με 13 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη η σορός του 42χρονου Νάθαν βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη κατά τον εντοπισμό της, ενώ με μια πρώτη εκτίμηση ο χρόνος θανάτου του προσδιορίζεται την περασμένη Δευτέρα με Τρίτη.

«Η αιτία θανάτου του είναι αιμορραγική καταπληξία, η οποία οφείλεται σε κακώσεις σπλάχνων κοιλίας και συγκεκριμένα τρώση σπληνός και ρήξη ύπατος, κακώς συμβατές με οδικό τροχαίο ατύχημα. Οι κακώσεις δικαιολογούν επιβίωση, κάτι που σημαίνει αν είχε εντοπιστεί έγκαιρα, ίσως και να μπορούσε να σωθεί. Είχαμε επίσης έντονα σηπτικά φαινόμενα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν και επικρατούν στην Κρήτη, ενώ ο χρόνος θανάτου του προσδιορίζεται στις 12 ή 13 Απρίλη».

Ο προσδιορισμός του χρόνου θεωρείται από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την έρευνα των αστυνομικών, καθώς έτσι θα καταφέρουν συλλέγοντας κι άλλες πληροφορίες από τον τόπο του ατυχήματος, να αποκρυπτογραφήσουν το τι ακριβώς συνέβη λίγα λεπτά νωρίτερα, ώστε να οδηγηθεί το ζευγάρι στη μοιραία αυτή κατάληξη. Η μοναδική που μπορεί να δώσει κάποια στοιχεία είναι μόνο η 32χρονη Βέτα, η οποία εξακολουθεί να δίνει μάχη για την ζωή της διασωληνωμένη στην εντατική του νοσοκομείου Χανίων με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σοβαρά τραύματα σε θώρακα, κοιλιά και οστά.

Για τον λόγο αυτό όσοι γνωρίζουν ή είδαν το παραμικρό από το συμβάν, καλούνται να ενημερώσουν τις αρχές που δεν έχουν αποκλείσει την συμμετοχή και κάποιου άλλου οχήματος στο τροχαίο, που μπορεί να φέρει σημαντικό μέρος ευθύνης, αλλά και στο θάνατο του 42χρονου που κάτω από άλλες συνθήκες είχε πολλές πιθανότητες για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι οι αστυνομικοί να καταλήξουν σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα, που θα δώσουν απαντήσεις στην οικογένεια του Νάθαν που ζει στο Πήλιο, αλλά και στους φίλους του ζευγαριού που θέλουν να μάθουν την αλήθεια.

Από την Ιεράπετρα στα Χανιά

Ο Νάθαν και η ουκρανικής καταγωγής Βετα ξεκίνησαν από την Ιεράπετρα, όπου διέμεναν, με προορισμό τα Χανιά, για να ολοκληρώσουν την αγοραπωλησία ενός τζιπ, όταν ενεπλάκησαν στο τροχαίο. Ωστόσο το ζευγάρι καθυστερούσε να επιστρέψει, προκαλώντας την ανησυχία των φίλων του. Ο 42χρονος είχε να δώσει σημεία ζωής από την περασμένη Δευτέρα, ενώ όταν δεν εμφανίστηκε και στη δουλειά του στην Ιεράπετρα, οι φίλοι του ανησύχησαν και άρχισαν να τον αναζητούν.

Ο πατέρας του Νάθαν είχε επικοινωνήσει τελευταία φορά με τον γιο του στις 12 Απριλίου και δήλωσε την εξαφάνισή του στο Α.Τ. Πηλίου.

Οι φίλοι τους που γνώριζαν για το ταξίδι αυτό άρχισαν να τους αναζητούν ακολουθώντας την πιθανή διαδρομή τους με τη μοτοσικλέτα τους. Μετά από την αγωνιώδη αναζήτηση βρέθηκε η σορός του 42χρονου και η 32χρονη, λίγα μέτρα κοντά του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share