Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Νέα καταγγελία εις βάρος του προφυλακιστέου σκηνοθέτη - ηθοποιού

24χρονος καταγγέλλει ότι τον βίασε όταν ήταν 17 ετών

21 Απριλίου 2021 12:24
Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Νέα καταγγελία εις βάρος του προφυλακιστέου σκηνοθέτη - ηθοποιού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Μια ακόμη ποινική έρευνα αρχίζει για τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Η νέα έρευνα ξεκινάει με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας και θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Κων. Σπυρόπουλο.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση, αποτέλεσε κατάθεση 24χρονου άνδρα στην ανακρίτρια που διενεργεί την ανάκριση για την υπόθεση Λιγνάδη. Με αυτή του την κατάθεση στην ανακρίτρια ο νεαρός υποστήριξε πως βιάστηκε από τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη πριν από επτά έτη, όταν ήταν 17 ετών.

Στον εισαγγελέα τις επόμενες ημέρες ο Λιγνάδης

Στο πλαίσιο της έρευνας του ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει τις επόμενες ημέρες τον καταγγέλλοντα για κατάθεση, ενώ εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει και ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενδεχομένως μέσα από τις φυλακές της Τρίπολης όπου κρατείται μετά τη προφυλάκισή του.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα λάβει εξηγήσεις από τον κατηγορούμενο και έπειτα θα αποφανθεί σχετικά με την άσκηση ή μη και τρίτης δίωξης σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Ωστόσο ο γνωστός σκηνοθέτης διεγράφη δια βίου από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Νέα καταγγελία εις βάρος του προφυλακιστέου σκηνοθέτη - ηθοποιού

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: «Τον φτιάχνουν τα ανήθικα πράγματα» - «Καταπέλτης» το μοντέλο Τζεφ Μοντάνα (Video)

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση το μοντέλο Τζεφ Μοντάνα περιγράφει πώς γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη και εξομολογείται όσα βίωσε στο πλάι του πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί αρκετά στοιχεία στο σπίτι του σκηνοθέτη, ωστόσο ο άνδρας που αποφάσισε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου αποκάλυψε πως δεν μπορούσε να βλέπει τις καταγγελίες και να μην μιλήσει για τα όσα είχαν συμβεί.

Η Τζεφ Μοντάνα είναι 30 ετών με καταγωγή από την Κόρινθο. Ανήκει στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και ασχολείται με το μόντελινγκ σε διεθνές επίπεδο, διαμένοντας μεταξύ Λος Άντζελες, Βελγίου και Αθήνας.

«Ποτέ δε θα γίνω μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη», δηλώνει ρητά το τρανς μοντέλο.

«Σήμερα είμαι σε θέση να αντιληφθώ και να συνειδητοποιήσω τι μου συνέβη με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Θόλωσα και γιατί δεν είχα τις εμπειρίες και γιατί εκείνη τη στιγμή πάγωσα. Εγώ δε μαγεύτηκα, ούτε τον θαύμαζα» εξομολογείται στο STAR.

Η Τζεφ Μοντάνα γνώρισε τον σκηνοθέτη όταν πριν από κάποια χρόνια πήγε να δει μια παράστασή του με μία φίλη της. Τότε πήγαιναν στη Β’ Λυκείου. Κάθονταν στην πρώτη σειρά και τις κάλεσε στο καμαρίνι του. Μία εβδομάδα αργότερα τις κάλεσε στο σπίτι του. Το μοντέλο πήγε για να συνοδεύσει τη φίλη της.

«Τότε δεν είχα παραδεχθεί ούτε στον εαυτό μου τι μου συνέβαινε, αν και όλοι έβλεπαν ένα κορίτσι» αναφέρει.

«Δέχτηκα βία πολλών μορφών»

«Είναι ένας άνθρωπος που εκμεταλλεύτηκε το μυστικό μου. Είδε ένα παιδί, το οποίο κρύβεται, που μεταφέρει ένα τραύμα, ένα κοινωνικό στίγμα και το εκμεταλλεύτηκε» σημειώνει, προσθέτοντας ότι το κύριο πρόβλημα με τον Λιγνάδη είναι ότι «τον φτιάχνουν τα ανήθικα πράγματα».

Η Τζεφ Μοντάνα υποστηρίζει ότι ποτέ δεν τον ήθελε σεξουαλικά. «Τι να θέλω; Ήταν τόσα χρόνια μεγαλύτερός μου. Τον έβλεπα γέρο» αναφέρει το μοντέλο που ήταν τότε 16 χρόνων.

«Από την αρχή οι πιέσεις ήταν πολύ μεγάλες. Αυτό που ένιωσα ήταν αηδία, αποστροφή…» σημειώνει, προσθέτοντας ότι είχε ένα τρόπο να την «απειλεί», εφόσον ήξερε το μυστικό της που δεν ήξερε τότε ούτε η φίλη της.

«Δέχτηκα βία πολλών μορφών: λεκτική, ψυχολογική και σωματική από αυτόν τον άνθρωπο. Δέχτηκα χειραγώγηση. Χρωστάει από μένα προσωπικά και από όσους έχει βλάψει μία συγγνώμη» καταλήγει η Τζεφ Μοντάνα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share