Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Κω: Συνελήφθη 43χρονος Αιγύπτιος για κατασκοπεία εναντίον της Ελλάδας!

Είχε στο κινητό του υλικό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις

20 Απριλίου 2021 19:20
Συναγερμός στην Κω: Συνελήφθη 43χρονος Αιγύπτιος για κατασκοπεία εναντίον της Ελλάδας!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός επικρατεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις στην Κω, καθώς ένας 43χρονος Αιγύπτιος συνελήφθη στο νησί, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία για κατασκοπεία εναντίον της Ελλάδας.

Οι Αρχές προχώρησαν σε αυτή τη σύλληψη, έχοντας πρώτα βρει στο κινητό του υλικό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της περιοχής. Όπως αναφέρει ο Alpha, στη συνέχεια έγινε έρευνα στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται στην πόλη της Κω, με τη συνδρομή στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λιμεναρχείου Κω, προσθέτοντας ένα ακόμη ύποπτο περιστατικό κατασκοπείας, μετά από όσα είχαν συμβεί στη Ρόδο, όπου οι αλληλοκατογορίες μεταξύ των υπόπτων έδωσαν παράξενη πλοκή στην υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών αυτών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (υπολογιστής και φορητές συσκευές αποθήκευσης), οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) προς περαιτέρω διερεύνηση.

Κως: Ο λόγος της σύλληψης του 43χρονου Αιγυπτίου ως ύποπτου κατασκόπου

Συγκεκριμένα, τα στελέχη της λιμενικής Αρχής Κω, με τη συνδρομή στελεχών κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λιμεναρχείου Κω, της λιμενικής Αρχής Καλύμνου και της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), προέβησαν σε επιχείρηση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, την διαμονή τους στην Κω και εν συνεχεία την προώθησής τους στην ενδοχώρα με πλαστά έγγραφα.

Στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών και αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε 43χρονος αλλοδαπός, πρωινές ώρες χθες, να συνοδεύει 23χρονη και 27χρονη αλλοδαπή σε χώρο αναμονής ταξί εντός πόλεως.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν έξω από τον αερολιμένα Κω για παράβαση των ν. 3386/2005 και ν. 4251/2014, διότι κατά τον έλεγχο επέδειξαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν για να ταξιδέψουν. Τα εν λόγω έγγραφα κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, στελέχη της οικείας λιμενικής Αρχής προέβησαν στη σύλληψη του 43χρονου αλλοδαπού για παράβαση του ν. 4251/2014 και των άρθρων 216 και 217 (πλαστογραφία) και 148 (κατασκοπεία) ΠΚ, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share