Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Γιάννης Ιωαννίδης: «Πλήρης αποτυχία το lockdown! «Ναι» στο άνοιγμα της εστίασης και των μετακινήσεων από νομό σε νομό» (Video)

«Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει το πιο σκληρό lockdown»

20 Απριλίου 2021 10:21
Γιάννης Ιωαννίδης: «Πλήρης αποτυχία το lockdown! «Ναι» στο άνοιγμα της εστίασης και των μετακινήσεων από νομό σε νομό» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Να ανοίξει η εστίαση και «ναι» στο Πάσχα στο χωριό και τη μετακίνηση εκτός νομού λέει ο Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ επισημαίνει και την πλήρη αποτυχία του lockdwn. Επίσης, «καταπέλτης» ήταν και σε προηγούμενς δηλώσεις του ο καθηγητής Παθολογίας, Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας του πανεπιστημίου Stanford, λέγοντας ότι «Μέτρα τύπου lockdown έχουν αρνητικές επιπτώσεις».

Ο κ. Ιωαννίδης τάσσεται υπέρ της άρσης του μέτρου της μετακίνησης εκτός νομού και του ανοίγματος της εστίασης, ενώ επισήμανε ότι είναι αδύνατη η μικροδιαχείριση της κινητικότητας του πληθυσμού και πως «δεν πρέπει να υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις».

«Η φιλοσοφία να κρατήσουμε τον πληθυσμό κλειστό έχει οδηγήσει σε φαινόμενα εκτόνωσης και χαλάρωσης τα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει, αν είχαμε πιο συνεπή στρατηγική. Αυτή τη στιγμή το επιδημικό κύμα στην Ελλάδα είναι στην χειρότερη φάση του. Μπορεί να είμαστε 10, 20 φορές ή περισσότερο σε χειρότερη κατάσταση από πέρυσι. Έχουμε ένα ενεργό επιδημικό κύμα. Με το να εγκλωβίσουμε τον πληθυσμό μέσα σε πυκνά αστικά κέντρα τα οποία είναι πυκνά και ήδη φτάσαμε σε φαινόμενα συνωστισμών και να μη δώσουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ο επιπλέον χώρος, είναι λάθος στρατηγική» δήλωσε στο MEGA.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, πρέπει να ανοίξει και η εστίαση βάζοντας το ζήτημα σε συνάρτηση με τα φαινόμενα ακραίου συνωστισμού που σημειώνονται. «Αν την ίδια κινητικότητα την κατανέμουμε σε περισσότερους χώρους και χρονικό διάστημα, θα είχαμε αραίωση των επαφών και των εκθέσεων» πρόσθεσε.

Για το lockdown στη χώρα μας είπε: «Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει το πιο σκληρό lockdown. Πλήρης αποτυχία. Έχουμε 80 θανάτους την ημέρα. Σημασία δεν έχει να ευημερούν οι δείκτες, αλλά να σώζουμε ζωές και να ζουν οι άνθρωποι μια πιο φυσιολογική ζωή».

Τέλος, σχετικά με το εμβόλιο της Astrazeneca υπογράμμισε ότι βάσει βιβλιογραφίας είναι το εμβόλιο με το μεγαλύτερο κίνδυνο. Ωστόσο, όπως τόνισε για άτομα μεγάλης ηλικίας, η αναλογία της ωφέλειας με τον κίνδυνο είναι τεράστια υπέρ της ωφέλειας. «Να μη τα αποσύρουμε. Η Ελλάδα έχει ανάγκη αυτό το εμβόλιο, δεν έχουμε επαρκή αποθέματα από άλλα εμβόλια».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share