Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Τροχαίο στη Γαύδο: Ανατροπή με την νέα κατάθεση του 40χρονου - «Το αυτοκίνητο κατρακύλησε γιατί...»

Έδωσε διαφορετικές εξηγήσεις

19 Απριλίου 2021 20:40
Τροχαίο στη Γαύδο: Ανατροπή με την νέα κατάθεση του 40χρονου - «Το αυτοκίνητο κατρακύλησε γιατί...»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανατροπή υπάρχει σχετικά με το τραγικό τροχαίο της Γαύδου, με τον 40χρονο να αναφέρει σε νέα του κατάθεση χαρακτηριστικά, ότι ο γκρεμός ευθύνεται για την κατρακύλα του αυτοκινήτου.

Η οικογένεια έβαλε ειδικό τεχνικό σύμβουλο έτσι ώστε να εξακριβώσει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το ατύχημα και αν όντως ήταν σταματημένο ή αν πήγε εν κινήσει στο γκρεμό.

Ο 40χρονος οδηγός επιμένει ότι δεν υπήρχε ταχύτητα στο αυτοκίνητο, ότι ήταν σταματημένο και μάλιστα ήταν ρηγμένα τα καθίσματα και δεν μπορούσε να μπει ταχύτητα.

Μίλησε αποκλειστικά στο Mega μετά από αυτές τις δηλώσεις της οικογένειάς, ενώ ο πραγματογνώμονας είπε ότι στο αυτοκίνητο ήταν κουμπωμένη η δευτέρα στο κιβώτιο ταχυτήτων εκείνος επιμένει και λέει ότι δεν υπήρχε ταχύτητα.

Υποστηρίζει ότι την ώρα που πέσανε στο γκρεμό ενδεχομένως τα σώματά τους έτσι όπως φύγανε από τα καθίσματα να έβαλαν την ταχύτητα.

Τροχαίο στη Γαύδο: Η νέα εξήγηση του 40χρονου

«Τα καθίσματα ήταν τραβηγμένα τέρμα πίσω. Η δευτέρα μπήκε με τις κουτρουβάλες, θα μπορούσαν να είχαν μπει όλες οι ταχύτητες, να μπει τρίτη, τετάρτη… Έτσι όπως χτυπιόμασταν δύο άτομα, γιατί ήμασταν στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Τα καθίσματα είναι όλα πίσω τραβηγμένα, πώς θα φτάσω τα πετάλια; Και είναι και ριγμένα. Μόνο που κουτρουβαλάγαμε έτσι, όλο το σασμάν θα μπορούσε να έχει αλλάξει ταχύτητες. Ο λεβιές δεν είναι… μπαινοβγαίνει εύκολα. Δεν υπάρχει ότι το αμάξι ήταν εν κινήσει. Είναι πολλά πράγματα που με δικαιολογούνε ότι δεν είμαι σε κίνηση, όχι ότι λέω ψέματα, είναι η αλήθεια και φαίνεται.

Τραβηγμένα πίσω τα καθίσματα… Τα πετάλια δεν τα έφτανα εκεί που ήταν τα καθίσματα. Γιατί έχουν ακουστεί πολλά, ήμαρτον. Θέλω να τα διαψεύσετε αυτά τα πράγματα. Από τις έξι η ώρα είχαμε πάρει τηλέφωνο.
Ανάθεμά με κι εμένα με τρώνε οι τύψεις μου που βγήκα ζωντανός».

Από πλευράς του ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν έχει καταλήξει σε οριστικά νομικά συμπεράσματα.

«Δεν θέλω να σπιλώσω κανένα. Δεν υπονοώ το οτιδήποτε. Για να αρθεί κάποιος σε συμπεράσματα νομικά θα γίνει μόνο με αποδείξεις. Εγώ δεν θέλω εικασίες. Δεδομένα είναι τα εξής υπάρχει στο κιβώτιο ταχυτήτων, ταχύτητα δεύτερη. Στο συγκεκριμένο σημείο είναι δύσκολο να πουλήσει αυτοκίνητο με ταχύτητα και να κατέλθει στον γκρεμό».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share