Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοπάρτι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου - Στις 6:00 αποχώρησαν οι τελευταίοι "καλεσμένοι"

Σε σκουπιδότοπο έχει μεταμορφωθεί η πλατεία

19 Απριλίου 2021 11:07
Κορωνοπάρτι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου - Στις 6:00 αποχώρησαν οι τελευταίοι

Με βρώμα και δυσωδία αντίκρισαν σήμερα το πρωί οι περίοικοι την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, μετά το ξέφρενο πάρτι, παρά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, που έγινε για τρίτη συνεχόμενη βραδιά.

Πιο συγκεκριμένα η πλατεία η οποία είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές της πρωτεύουσας και που αποτελούσε διαχρονικά στέκι καλλιτεχνών και διανοούμενων, από τον χώρο του θεάτρου, μετετράπη μέσα σε μερικά 24ωρα και χωματερή και δημόσιο ουρητήριο, με τους επισκέπτες να κάνουν την ανάγκη τους στο κέντρο της, εκεί όπου δεσπόζει ο φανοστάτης με τους τρεις στεφανωμένους έρωτες και τους τέσσερις φανούς.

Σταδιακά μετατράπηκε σε μια από τις πιο δημοφιλείς πιάτσες της Αθήνας

Το 2014 μετά την ανάπλαση της πλατείας, άρχισαν να ανοίγουν σταδιακά εστιατόρια, μπαρ και καφέ μετατρέποντας την σε μια από τις πιο δημοφιλείς πιάτσες της Αθήνας, ωστόσο την εποχή του κορωνοϊού με τα περισσότερα μαγαζιά κλειστά η πλατεία έγινε κέντρο διερχομένων που δεν σεβάστηκαν ούτε την ιστορία της, ούτε όμως και τους περίοικους που υποφέρουν κάθε βράδυ από την ηχορύπανση που προκαλείται από τα ηχεία των «φτιαγμένων» Ι.Χ που παρελαύνουν.

Κάθε πρωί βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα αλγεινό θέαμα καθώς η πλατεία είναι συνήθως γεμάτη από κάθε λογής σκουπίδια που αφήνουν οι νεαροί πίσω τους. Χαρακτηριστικό της ασυδοσίας που προκαλείται και από την απουσία της Αστυνομίας, το γεγονός ότι οι τελευταίοι "καλεσμένοι" στο χθεσινοβραδινό κορωνοπάρτι, αποχώρησαν στις 06.00.

Κορωνοπάρτι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Κορωνοϊός: 1.829 κρούσματα, 841 διασωληνωμένοι και 65 νέοι θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.829, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 315.273 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 57 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.374 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 65, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.462 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός: 1.829 κρούσματα, 841 διασωληνωμένοι και 65 νέοι θάνατοι

Στους 841 οι διασωληνωμένοι

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 841 (61.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.941 ασθενείς.

Ωστόσο νωρίτερα ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και μέλος της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αχιλλέας Γκίκας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο μετακινήσεων για το Πάσχα.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 495 (ημερήσια μεταβολή -2.37%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 519 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share