Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέτρος Φιλιππίδης: Παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» έξω από το σπίτι του ηθοποιού

Πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα

19 Απριλίου 2021 09:21
Πέτρος Φιλιππίδης: Παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» έξω από το σπίτι του ηθοποιού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα έξω από το σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, ενώ η αναρχική συλλογικότητα δημοσίευσε ανακοίνωση σε αντιεξουσιαστικό ιστότοπο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα σχετικά με τις καταγγελίες τριών γυναικών που του αποδίδουν για σεξουαλική κακοποίηση το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Ρουβίκωνας: Όσα αναφέρει η ανακοίνωση

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης καθ’ όλη την καριέρα του κατάφερε μεθοδικά να χτίσει την εικόνα του καλού γείτονα, του αφελούς και καλοκάγαθου αλλά συνάμα πνευματώδη, ανθρώπου που ο καθένας θα ήθελε για φίλο, συνάδελφο, γιατί όχι και αφεντικό, αφού όπως ο ίδιος δήλωνε ήταν πάντα διατεθειμένος μπροστά στο ταλέντο των νέων συναδέλφων να γίνει χαλί για να τους βοηθήσει και να πάνε μπροστά. Μια εικόνα που απ’ ό,τι φαίνεται ήταν μια θεαματικότατη βιτρίνα, καπνοί και καθρέφτες για το κοινό, αφού ο ηθοποιός-σκηνοθέτης όχι απλά δεν υπήρξε παράδειγμα ανθρώπου προς μίμηση, αλλά ο ίδιος αναπαρήγαγε την κουλτούρα σεξουαλικής εκμετάλλευσης που ευδοκιμεί και στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης, όπως ήρθε να ξεσκεπάσει το κίνημα MeToo στην Ελλάδα».

Πέτρος Φιλιππίδης: Πήρε προθεσμία για ν' απολογηθεί

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, μέσω του δικηγόρου του ζήτησε και έλαβε δεκαπενθήμερη προθεσμία προκειμένου ν' απολογηθεί για τ' αδικήματα που κατηγορείται.

Πέτρος Φιλιππίδης - Αναλυτικά οι υποθέσεις

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.

Οι περισσότερες καταγγελίες που έφτασαν από το ΣΕΗ σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν παραγεγραμμένες, με την δικαστική οδό να ανοίγει μετά τη δεύτερη επίσκεψη του προέδρου του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα, στην Εισαγγελία. Παράλληλα, διαβάστε την νέα αποκάλυψη του Πασχάλη Τσαρούχα σχετικά με το ΣΕΗ.

Ανάμεσα στις καταγγελίες που είχε παραδώσει, βρέθηκαν και δυο «ενεργά» κακουργήματα σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη. Τότε, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι υποθέσεις αφορούν σε απόπειρες βιασμού.

Στις καταθέσεις τους ενώπιον του εισαγγελέα, οι τρεις παθούσες έχουν περιγράψει πώς ο ηθοποιός εκμεταλλευόμενος τη θέση του, υποσχέθηκε πως θα τις βοηθήσει επαγγελματικά και στη συνέχεια προέβη σε σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τους.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για βιασμό

Η καταγγελία του βιασμού έχει ως χρόνο τέλεσης το 2008 και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έγινε εντός του θεάτρου.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά το 2010, όταν νεαρή ηθοποιός βρέθηκε στο καμαρίνι του για να συζητήσουν για ένα ρόλο. Εκείνος της επιτέθηκε, ρίχνοντάς την στον καναπέ και επιχείρησε να τη βιάσει. Το θύμα πάλεψε για αρκετή ώρα με τον ηθοποιό και τελικά κατάφερε να ξεφύγει.

Η τρίτη καταγγελία αφορά κακουργηματική πράξη απόπειρας βιασμού το 2014, όταν ο ηθοποιός φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε νεαρή συνάδελφό του μέσα στο αυτοκίνητό του, κλειδώνοντας την πόρτα και βρίζοντάς την χυδαία.

Η μία από τις δύο καταγγέλλουσες όταν κατέθεσε στον εισαγγελέα φέρεται να περιέγραψε πράξεις βιασμού, αλλάζοντας τελικά την κατεύθυνση της έρευνας για την συγκεκριμένη υπόθεση. Η γυναίκα φέρεται να πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο Ήβη προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Όμως, σύμφωνα με όσα κατέθεσε, εκείνος μετά από την συζήτηση που είχαν, φέρεται να την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share