Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: Συννεφιασμένη Κυριακή με λασποβροχές - Που θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα (Video)

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

18 Απριλίου 2021 08:53
Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: Συννεφιασμένη Κυριακή με λασποβροχές - Που θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: Συννεφιασμένος αναμένεται σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, με βροχές και για την Αττική. Παράλληλα, δείτε τι προβλέπουν τα μερομήνια για τον καιρό έως το καλοκαίρι.

Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά τις πρωινές και εκ νέου τις νυχτερινές ώρες. Στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Άστατος ο καιρός σήμερα με βροχές και αφρικανική σκόνη!

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας με λασποβροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Ειδικότερα, για σήμερα Κυριακή, νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές αναμένεται να σημειωθούν στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά τις πρωινές και εκ νέου τις νυχτερινές ώρες.

Οι άνεμοι πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παράλληλα, διαβάστε εδώ την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Καιρός σήμερα 18/04 - Αναλυτικά η πρόγνωση

Αττική

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά πνέουν μεταβλητοί και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου.

καιρός σήμερα

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 10 και 18 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα, που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Στη δυτική Μακεδονία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • θερμοκρασία: Από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

  • Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς τις πρωινές και εκ νέου τις νυχτερινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 και στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

  • Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι.
  • Άνεμοι: Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί.
  • Θερμοκρασία: Από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές, με παροδικές βροχές στις Κυκλάδες και από το βράδυ στη δυτική Κρήτη.
  • Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Το πρωί στα δυτικά και από το απόγευμα σταδιακά στα ανατολικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές, με παροδικές βροχές κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
  • Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους. Στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share