Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Κορωνοϊός: Αδιανόητος συνωστισμός με αλκοόλ & DJ σε πλατείες της Αττικής - Αψήφησαν τα μέτρα & έστησαν υπαίθρια πάρτι (Video)

Χαμός στις πλατείες - Εκατοντάδες άτομα σε κορωνοπάρτι - Υπό αμφισβήτηση τα μέτρα λόγω αναποτελεσματικότητας

18 Απριλίου 2021 07:18
Κορωνοϊός: Αδιανόητος συνωστισμός με αλκοόλ & DJ σε πλατείες της Αττικής - Αψήφησαν τα μέτρα & έστησαν υπαίθρια πάρτι (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες σε πλατεία της Αττικής, με εκατοντάδες νεαρούς να πηγαίνουν πλήρως οργανωμένοι στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Όσο αστυνομικές δυνάμεις «φρουρούσαν» την πλατεία Βαρνάβα προκειμένου να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα συνωστισμού του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, ένα μεγάλο κορωνοπάρτι είχε στηθεί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Από τη μία πλευρά η ειδική ομάδα της αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων με τις καινούργιες στολές να ελέγχουν τους λιγοστούς πολίτες, και από την άλλη ο DJ να ελέγχει με την κονσόλα τον ρυθμό.

Με τον DJ να δίνει τον ρυθμό

Εκατοντάδες νεαροί γέμισαν την πλατεία Αγίου Γεωργίου, σε ένα καλά οργανωμένο πάρτι με καλεσμένο γνωστό DJ. Χόρεψαν και κατανάλωσαν άφθονο αλκοόλ, διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, κάνοντας μία σειρά από παραβάσεις και όλα αυτά την ώρα που η χώρα μετρά καθημερινά χιλιάδες κρούσματα, διασωληνωμένους και νεκρούς.

Υπαίθρια… πίστα

Και στο Περιστέρι όμως ένα κορωνοπάρτι ήταν σε εξέλιξη το χθεσινό βράδυ. Μουσική, χορός και ποτά χωρίς μάσκες και αποστάσεις. Εικόνες από προ κορωνοϊού εποχές.

Την ίδια στιγμή, ΥΜΕΤ και δυνάμεις της νέας ομάδας ΟΔΟΣ της Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης των Συναθροίσεων, φρουρούσαν την πλατεία Βαρνάβα προκειμένου να μην επαναληφθούν οι εικόνες της προηγούμενης εβδομάδας.

Παρά την παρουσία της αστυνομίας, και χθες οι νεαροί θαμώνες της πλατείας προσπάθησαν να την προσεγγίσουν χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν τις εφόδους σε κεντρικές πλατείες της Αττικής για να περιορίσουν τον συνωστισμό και να σταματήσουν τα υπαίθρια κορωνοπάρτι.

Υπό αμφισβήτηση τα μέτρα λόγω αναποτελεσματικότητας

Τα κορωνοπάρτι που διοργανώνονται σε δεκάδες πλατείες κάθε βράδυ στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις της χώρας είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση, καθώς είναι προφανές ότι ο κόσμος δεν έχει τη διάθεση να περιοριστεί, ούτε όμως και η αστυνομία είναι δυνατόν να διαλύσει δια της βίας όλες αυτές τις εκδηλώσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share