Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πλατεία Κυψέλης: Επιχείρηση καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων μετά το κορωνοπάρτι

Δείτε το πριν και το μετά στην πλατεία Γεωργίου

17 Απριλίου 2021 19:37
Πλατεία Κυψέλης: Επιχείρηση καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων μετά το κορωνοπάρτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιχείρηση καθαρισμού πραγματοποιήθηκε από τον δήμο Αθηναίων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, η οποία κατέληξε να γίνει σκουπιδότοπος μετά από κορονοπάρτι το βράδυ της Παρασκευής. Οι εικόνες από την πλατεία της Κυψέλης με τα εκατοντάδες άτομα που συγκεντρώθηκαν σε ένα υπαίθριο πάρτι με Dj, ποτά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για τον κορωνοϊό, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, προκάλεσε σοβαρή ανησυχία.

Το αποτέλεσμα ήταν η πλατεία Αγίου Γεωργίου να γεμίσει σκουπίδια από αποτσίγαρα, κουτάκια μπίρας και σπασμένα μπουκάλια. Συνεργείο εργαζομένων της καθαριότητας φρόντισαν κάθε γωνιά της πλατείας και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να αποδοθεί καθαρή στους περίοικους.

Η ανάρτηση του αντιδήμαρχου καθαριότητας Νίκου Αβραμίδη

Τα απορρίμματα (μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, πακέτα τσιγάρων, χαρτιά και διάφορες συσκευασίες) γέμισαν 50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, ενώ ακολούθησε η σάρωση και απολύμανση της πλατείας, των γύρω δρόμων και των πεζοδρομίων.

Πλατεία Κυψέλης: Επιχείρηση καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων μετά το κορωνοπάρτι

Κορωνοϊός: 2.411 νέα κρούσματα, 837 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι

Κορωνοϊός: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.411, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 313.444 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 59 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.265 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.397 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ωστόσο μπορεί ο κορωνοϊός στη χώρα μας να καλπάζει όμως οι Αθηναίοι δεν πτοήθηκαν και ξεχύθηκαν και αυτό το Σάββατο στην Ερμού.

Κορωνοϊός: Κρούσματα σήμερα

Στους 837 οι διασωληνωμένοι

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 837 (61.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.936 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 507 (ημερήσια μεταβολή -7.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 514 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share