Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Λαμία: Σοβαρό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες (Video)

Τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες μέχρι στιγμής

17 Απριλίου 2021 16:31
Λαμία: Σοβαρό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λαμία: Ένα σοβαρό τροχαίο με σύγκρουση δύο οχημάτων σημειώθηκε στις 2:30 το μεσημέρι του Σαββάτου (17/4) στη μεγάλη στροφή πριν τη διασταύρωση της Δίβρης στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού. Κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες, δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα.

Στο ένα αυτοκίνητο επέβαινε η Διευθύντρια του ΚΥ Δομοκού και μία νοσηλεύτρια και στο άλλο δύο άνδρες (θείος και ανιψιός). Στο σημείο λόγω του ψιλόβροχου το οδόστρωμα ήταν εξαιρετικά ολισθηρό και οι συγκεκριμένες στροφές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες σε όποιον δεν ξέρει τον δρόμο ή έχει μεγαλύτερη ταχύτητα, ειδικά στην κάθοδο. Ωστόσο για απόπειρα δολοφονίας και όχι "ατύχημα" κάνουν λόγο για το τροχαίο στα Χανιά.

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και τα τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας. Οι δύο γυναίκες είναι ελαφρά τραυματισμένες, όπως και ο ανιψιός που επέβαινε στο δεύτερο όχημα. Πιο σοβαρά τραυματισμένος φέρεται να είναι ο δεύτερος άνδρας (ο μεγαλύτερος σε ηλικία). Άνθρωποι της αστυνομίας, προσπαθούν να ρυθμίσουν την κυκλοφορία που διεξάγεται με δυσκολία από το ένα ρεύμα. Επίσης η πυροσβεστική επιχείρησε για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών και για τον καθαρισμό του οδοστρώματος.

Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

  • Να σταματήσουμε το όχημά μας χωρίς όμως από τη στάθμευσή μας να δημιουργούνται πρόσθετοι κίνδυνοι για την κυκλοφορία.
  • Να λάβουμε μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας, προειδοποιώντας τους υπόλοιπους οδηγούς που πλησιάζουν ότι έγινε ατύχημα.
  • Να ελέγξουμε εάν υπάρχουν τραυματίες από τη σύγκρουση και σε θετική περίπτωση να ειδοποιήσουμε άμεσα το ΕΚΑΒ.
  • Να ειδοποιήσουμε την Αστυνομία και να παραμείνουμε στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν οι αρμόδιες αρχές.
  • Να προσφέρουμε την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Εφόσον από τη σύγκρουση υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί να εμποδίσουμε την μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, η οποία θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.
  • Να ανταλλάξουμε τα στοιχεία της ταυτότητάς μας, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Καλό είναι να ειδοποιείται πάντα η Αστυνομία σε ένα τροχαίο ατύχημα! Βέβαια σε απλές περιπτώσεις, όπου υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές, χωρίς τραυματισμό ατόμου, οι οδηγοί είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και υπάρχει κοινή αποδοχή για τον τρόπο πρόκλησης του ατυχήματος, ίσως η καταγραφή του συμβάντος από τις ασφαλιστικές εταιρίες των οδηγών είναι αρκετή. Σε αυτή την περίπτωση κάποιες φωτογραφίες από τον τόπο του ατυχήματος ίσως θα φανούν χρήσιμες.

Επισημαίνεται ότι μόνο στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με υλικές ζημιές και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, ο οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα μπορεί να αποχωρήσει από τον τόπο του ατυχήματος, με την προϋπόθεση ότι μέσα σε 24 ώρες θα ενημερώσει τον ζημιωθέντα με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή θα αναφέρει το συμβάν στην Αστυνομία.

Στην περίπτωση που αντιληφθούμε ότι οδηγός που εμπλέκεται σε ένα τροχαίο εγκαταλείπει τον τόπο του ατυχήματος, όλοι οφείλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας αλλά και την Τροχαία στο έργο της. Ας συγκρατήσουμε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, ή οποιαδήποτε στοιχεία μπορούμε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α.), από οδηγούς που εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share