Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δυστύχημα στη Γαύδο: Σοκάρει ο ιατροδικαστής για τα τραύματα της Κορίνας - «Θα μπορούσαν να...» (Video)

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης στον 40χρονο οδηγό του μοιραίου αυτοκινήτου

17 Απριλίου 2021 08:08
Δυστύχημα στη Γαύδο: Σοκάρει ο ιατροδικαστής για τα τραύματα της Κορίνας - «Θα μπορούσαν να...» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δυστύχημα στη Γαύδο: Σοκάρει η διαπίστωση του ιατροδικαστή, που εξέτασε την σορό της Κορίνας, που βρήκε τραγικό θάνατο στο νησί. Ενώ, μια μεγάλη ανατροπή έρχεται αναφορικά με το θάνατο της.

Τα τραύμα της όχι μόνο δεν ήταν σοβαρά, αλλά αν έφτανε εγκαίρως σε νοσοκομείο, το κορίτσι θα μπορούσε να ζει σήμερα μόνο με μια παρέμβαση ακόμη και στα επείγοντα.

«Οι κακώσεις της δεν ήταν καθόλου τρομακτικές. Η τραυματίας έζησε δύο με δυόμιση ώρες με ρήξη στον πνεύμονα. Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε», τόνισε ο ιατροδικαστής Κρήτης, Σταμάτης Μπελιβάνης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Επισημαίνοντας την τραγική απουσία ελικοπτέρου ΕΚΑΒ στην Κρήτη, ο ιατροδικαστής κατέληξε ότι στην περίπτωση του τροχαίου στη Γαύδο, τα τραύματα της αδικοχαμένης Κορίνας θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί αρχικά χωρίς καν χειρουργείο!

«Αρχικά, τα τραύματά της θα μπορούσαν να ειχαν αντιμετωπιστεί χωρίς καν επέμβαση! Με μια απλή τοποθέτηση συσκευασίας αποσυμφορισμού αιμοπνευμοθώρακα, η οποία τοποθετείται στο ΤΕΠ κάθε νοσοκομείου, η φοιτήτρια σήμερα θα ήταν ζωντανή. Όμως, τα κατάγματα στα πλευρά, σταδιακά προκάλεσαν την μη λειτουργία του ενός πνεύμονα, ενώ η εσωτερική αιμορραγία προκάλεσε τον αργό και μαρτυρικό θάνατο της Κορίνας.» είπε χαρακτηριστικά.

Όμως, τα κατάγματα στα πλευρά, σταδιακά προκάλεσαν την μη λειτουργία του ενός πνεύμονα, ενώ η εσωτερική αιμορραγία προκάλεσε τον αργό και μαρτυρικό θάνατο της Κορίνας.

Ποια είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από την ιατροδικαστική εξέταση στον 40χρονο οδηγό του μοιραίου αυτοκινήτου στη Γαύδο

Τον ισχυρισμό του 40χρονου από το Ρέθυμνο που οδηγούσε το αυτοκίνητο το οποίο έπεσε στον γκρεμό της Γαύδου με θύμα την Κορίνα, πως ήταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν κατρακύλησε στον γκρεμό, επιβεβαιώνει η ιατροδικαστική εξέταση η οποία έγινε νωρίτερα την Παρασκευή στον 40χρονο τραυματία.

Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Κρήτης Σταμάτη Μπελιβάνη, ο 40χρονος είχε «κάταγμα δεξιού ημιθωρακίου, αιμοπνευμοθώρακα και στο υπόλοιπο σώμα λιγότερες εκδορές από εκείνες της κοπέλας, αλλά είχε και αυτός».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπελιβάνης, που είχε διενεργήσει την νεκροψία - νεκροτομή στην Κορίνα - ο 40χρονος είχε τις ίδιες κακώσεις που είχε η κοπέλα, με την διαφορά πως δεν του τρύπησε ο πνεύμονας, όπως συνέβη στην άτυχη Κορίνα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share