Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καμία ελπίδα: Βάφτισαν «Μπουμπουλίνα» και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο στη μάνα που εναντιώθηκε στο self test

Τα σχόλια δικά σας...

16 Απριλίου 2021 22:21
Καμία ελπίδα: Βάφτισαν «Μπουμπουλίνα» και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο στη μάνα που εναντιώθηκε στο self test
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Με τέτοια σκηνικά μάλλον μπορούμε να φτάσουμε στο συμπέρασμα, ότι η χώρα μας... δεν έχει καμία ελπίδα, καθώς αντικείμενο αποθέωσης έγινε η μητέρα που παρακώλυσε την εκπαιδευτική διαδικασία, αρνούμενη να κάνει το παιδί της self test για τον κορωνοϊό.

Η 49χρονη αφέθηκε ελεύθερη, έχοντας συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη για αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων τάσσονταν κατά της διαδικασίας των τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού (self-test) σε μαθητές, προτρέποντας γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Μετά το τέλος της διαδικασίας υποστηρικτές της που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο, έψαλαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και τον Εθνικό Ύμνο, ενώ της φώναζαν συνθήματα ότι είναι η νέα Μπουμπουλίνα. Μάλιστα κάποια από τους συγκεντρωμένους της φόρεσε και την ελληνική σημαία, σύμφωνα με το Thesstoday.gr.

Η ίδια είχε προβεί και σε μήνυση εναντίον των εκπαιδευτικών που απαγόρευσαν την είσοδο του γιου της στο σχολείο, αλλά με εισαγγελική εντολή δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον τους.

Θεσσαλονίκη: Αναβολή στη δίκη της μητέρας-αρνήτριας του self test

Μετά από σχεδόν τρεις ώρες στο γραφείο του εισαγγελέα η 49χρονη που κατηγορείται για διέγερση σε απείθεια βγήκε, με τη δίκη της αναβάλλεται.

Την ώρα που η 49χρονη, μετά από μια νύχτα στο κρατητήριο, έμπαινε στο γραφείο του εισαγγελέα, ο γιος της έκανε μάθημα στο σχολείο του. Μετά από δύο ταραγμένες μέρες, πήγε το πρωί έχοντας κάνει το προβλεπόμενο self test και οι καθηγητές του επέστρεψαν την είσοδο. Η μητέρα του κι τα άτομα που την στηρίζουν, πολλά από τα οποία βρίσκονταν χθες έξω από το Λύκειο του Ευόσμου την ώρα της έντασης, είχαν ραντεβού στα δικαστήρια. Οι περισσότεροι χωρίς μάσκες και χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, με τις παρατηρήσεις των αστυνομικών να πέφτουν στο κενό.

Η μητέρα του μαθητή επιμένει ότι τα self test είναι επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών. Παρά το γεγονός πως μέχρι σήμερα κανένας ειδικός δεν έχει πει κάτι τέτοιο. Και μπορεί να δηλώνει κατά των self test και παντού να εμφανίζεται χωρίς μάσκα, φαίνεται ότι τις δέχεται όταν πρόκειται για εμπορική συναλλαγή. Εντύπωση προκαλούν τα όσα έγραφε διαδικτυακά για να πλασάρει αυτές τις μάσκες προστασίας που διαθέτει στο μαγαζί της.

Μάσκες λοιπόν με την υπογραφή της για μικρά παιδιά, για μεγαλύτερα, για οπαδούς ομάδων, πολύχρωμες αλλά και μονόχρωμες. Ανάλογα με την επιλογή και η τιμή. Από τα 0,99 οι μονόχρωμες, 1,10 για τις πολύχρωμες και 1,50 για τις διπλές, με ελάχιστη παραγγελία της 10.

Η ίδια μπορεί πλέον να ξεχνιέται, αφού όπως έχει πει κατάφερε να ξεπεράσει την περιπέτεια υγείας της με τον κορωνοϊό, όμως οι κινήσεις της, τις τελευταίες μέρες την έφεραν κατηγορούμενη για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο Mega ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Φώτης Μπαμπάνης, δεν γνωρίζει αν η ίδια επέτρεψε στο παιδί της να κάνει self test προκειμένου να πάει στο σχολείο σήμερα, καθώς δεν είχε επαφή με κανέναν.

«Εγώ δεν θα αξιολογήσω, ούτε θα κρίνω, ούτε θα ταυτιστώ με τις απόψεις της εντολέως μου» απάντησε ο συνήγορος της κατηγορούμενης όταν ρωτήθηκε αν επιμένει η μητέρα του μαθητή στις θέσεις της, σημειώνοντας ότι ο ίδιος στάθηκε στην κατηγορία που υπάρχει στη δικογραφία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share