Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Οριστική άρνηση για mall και κέντρα αισθητικής - Ανοίγουν οι σχολές οδηγών

«Πονοκέφαλος» για το Πάσχα

16 Απριλίου 2021 16:34
Κορωνοϊός: Οριστική άρνηση για mall και κέντρα αισθητικής - Ανοίγουν οι σχολές οδηγών
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Οριστική είναι λόγω κορωνοϊού η άρνηση των λοιμωξιολόγων, μετά τη σχετική τους συνεδρίαση, για το άνοιγμα των mall και των κέντρων αισθητικής, τη στιγμή που δόθηκε το «πράσινο φως» για τις σχολές οδηγών με τη διενέργεια self test.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί στη συνεδρίαση τους έλαβαν αυτή την απόφαση καθώς θεωρούν πως είναι νωρίς να ανοίξουν τα συγκεκριμένα καταστήματα, παρότι υπάρχει παραδοχή πως το self test είναι σημαντικό.

Παράλληλα υπήρξε συμφωνία για το λιανεμπόριο στην Κοζάνη, το οποίο θα λειτουργήσει με το click away.

Οι λοιμωξιολόγοι φοβούνται και την αυξημένη κινητικότητα των πολιτών και για αυτό εισηγούνται να μην καταργηθεί το sms στο 13032 και οι τρεις ώρες προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι καταναλωτές για να ψωνίσουν.

Τα μέλη της επιτροπής εκτιμούν πως το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να επέλθει χαλάρωση των μέτρων. Παράλληλα, δεν θα συζητηθεί ούτε σήμερα κατά τα φαινόμενα και το άνοιγμα των φροντιστηρίων, καθώς με τα τωρινά δεδομένα πηγαίνει για μετά το Πάσχα.

Κορωνοϊός: Οι σκέψεις της επιτροπής για το Πάσχα

Από την άλλη μπορεί σήμερα να μην είναι στην ατζέντα η μετακίνηση εκτός νομού για το Πάσχα, όμως οι επιστήμονες εξακολουθούν να είναι άκρως προβληματισμένοι.

Το σχετικό αίτημα αναμένεται να εξετασθεί την επόμενη εβδομάδα ώστε να είμαστε πιο κοντά στο Πάσχα. Άλλωστε στην περίπτωση που επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού απαιτείται και μία προετοιμασία τόσο σε μέσα μεταφοράς όπως πλοία, λεωφορεία κλπ αλλά και για προμήθειες σε προϊόντα πρώτης ανάγκης και τρόφιμα με δεδομένο ότι μεγάλο μέρος των κατοίκων της Αττικής θα μετακινηθεί προς χωριά και μικρές πόλεις της περιφέρειας.

Ωστόσο ο φόβος των ειδικών είναι ότι αν υπάρξει μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα είναι πιθανό να καταγραφεί έκρηξη κρουσμάτων αμέσως μετά, ενώ είναι σφόδρα πιθανό να υπάρξει διασπορά και σε περιοχές που σήμερα έχουν χαμηλό ιικό φορτίο.

Όμως δεν αποκλείεται λόγω και των πιέσεων που δέχονται οι πολίτες από τον πολύμηνο αποκλεισμό, τελικώς να υποκύψουν οι επιστήμονες εφόσον υπάρξουν βέβαια κάποιες προϋποθέσεις όπως η χρήση των self test, ή τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ζητήματα όμως που προκαλούν προβληματισμό καθώς θα προκύψουν διαφοροποιήσεις για τους πολίτες που είτε δεν εμβολιάσθηκαν είτε δεν είχαν την δυνατότητα να το κάνουν λόγω μη προτεραιότητας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share