Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι λοιμωξιολόγοι ζητούν παρατάση για το άνοιγμα εμπορικών κέντρων και κέντρων αισθητικής

Τι φοβούνται οι ειδικοί

16 Απριλίου 2021 14:54
Οι λοιμωξιολόγοι ζητούν παρατάση για το άνοιγμα εμπορικών κέντρων και κέντρων αισθητικής

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων σχετικά με το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, των κέντρων αισθητικής, τα φροντιστήρια, αλλά και τις προτάσεις της Εκκλησίας για την Ανάσταση.

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αποφάσισε να μην ανοίξουν ακόμα τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής και ζήτησαν παράταση μια εβδομάδα.

Τα μέλη της Επιτροπής εμφανίζονται επιφυλακτικά και «παγώνουν» προς στιγμήν τις εισηγήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς ανησυχούν, διότι τα εμπορικά κέντρα-Mall είναι κλειστοί χώροι και αυξάνεται ο κίνδυνος διασπορά του κορονοϊού. Ζητούν μία εβδομάδα παράταση, προκειμένου να δουν πως θα κινηθεί τα επόμενα 24ωρα η πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Επιπλέον, οι ειδικοί επιμένουν σχετικά με το λιανεμπόριο, ότι θα πρέπει οι αγορές να συνεχίσουν να γίνονται με click away και click in shop και με αποστολή sms στο 13032 με τα ραντεβού να έχουν διάρκεια έως 3 ώρες.

Μάλιστα, θα εξετάσουν το πότε θ' ανοίξουν τα φροντιστήρια, αλλά και τις προτάσεις της Εκκλησίας.

Οι λοιμωξιολόγοι θα σκεφτούν τις προτάσεις της Εκκλησίας για το Πάσχα

Τι ζητά η Εκκλησία

Η Εκκλησία πτοτείνει για τον εορτασμό του φετινού Πάσχα, υπαίθριες Ακολουθίες, Ανάσταση σε πλατείες και αύλειους χώρους εκκλησίων και μεγαλύτερο αριθμό πιστών εντός των ναών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρόταση αυτή περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, σε επιστολή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται το τελευταίο διάστημα για να διευθετηθεί το ζήτημα αυτό και να επιτευχθεί συνεννόηση μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας.

Η ΔΙΣ προτείνει ο ανώτατος αριθμός των ατόμων εντός των μεγάλων ναών να είναι τα 100 άτομα, καθώς επίσης και να ισχύει η αναλογία ένας πιστός ανά 15 τετραγωνικά μέτρα κλειστού χώρου. Επίσης, να επιτραπεί να γίνονται υπαίθριες Ακολουθίες, και η Ακολουθία της Ανάστασης να μπορεί να γίνει σε πλατείες και σε αύλειους χώρους εκκλησιών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share