Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορκίδης για self test: "Σημαντικό βήμα για το λιανεμπόριο"

Όλα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς

16 Απριλίου 2021 13:31
Κορκίδης για self test:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Self Tests: «Η καθιέρωση υποχρεωτικής διενέργειας self tests σε όλους τους εργαζόμενους του εμπορίου, των υπηρεσιών και των μεταφορών θα πρέπει να γίνει αποδεκτή, ως ένας ακόμα απαραίτητος κανόνας υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης. Ωστόσο από Δευτέρα θα είναι διαθέσιμα τα self tests στα φαρμακεία.

Ο ίδιος συνεχίζει στη δήλωσή του λέγοντας: «Είναι επίσης ένα σημαντικό βήμα προς την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς, αφού από την επόμενη εβδομάδα δεν θα χρειαστεί το λιανεμπόριο να παραμείνει "μισάνοικτο", ούτε να υποστεί άλλους περιορισμούς, εξ αιτίας της πανδημίας. Άξιο υπενθύμισης είναι το γεγονός ότι, τα όποια μέτρα προστασίας προτάθηκαν από την πολιτεία, υιοθετήθηκαν με θρησκευτική ευλάβεια από όλες τις επιχειρήσεις.

Πόσους αφορά η εβδομαδιαία υποχρεωτική αυτοδιάγνωση

Συνολικά στο λιανικό εμπόριο η εβδομαδιαία υποχρεωτική "αυτοδιάγνωση" αφορά σε 511.300 εργοδότες
και εργαζόμενους σε 63.000 καταστήματα. Αναλυτικά αφορούν σε 312.233 μισθωτούς, 118.291 αυτοαπασχολούμενους, 24.482 οικογενειακούς βοηθούς και 56.294 εργοδότες.

Το ζητούμενο τώρα είναι τα εμπορικά καταστήματα να λειτουργήσουν το συντομότερο κανονικά και με ασφάλεια, να σταματήσει η εβδομαδιαία "αιμορραγία" των 350 εκ. ευρώ και να επιτευχθεί ο πασχαλινός τζίρος των περίπου 1,5 δισ. ευρώ, που προσδοκά η αγορά το δεκαήμερο πριν το Πάσχα, ώστε να κάνει την δική της "μικρή ανάσταση", που έχει μεγάλη ανάγκη.»

Κορκίδης για self test: 'Σημαντικό βήμα για το λιανεμπόριο'

«Φρένο» Κυριάκου Μητσοτάκη για το Πάσχα - Τι είπε για τα self tests

«Φρένο» έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Πάσχα! Συγκεκριμένα, τόνισε να σταματήσουν οι συζητήσεις που γίνονται δημόσια για άρση μέτρων στο lockdown, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, «μπλόκο» βάζει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης για Πάσχα στο χωριό!

Το μήνυμα ήταν προς τους Υπουργούς και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που σπεύδουν να προαναγγείλουν ότι ενδεχομένως θα γίνει άρση μέτρων εν όψει και του Πάσχα.

«Θα σας παρακαλούσα όλους, πρώτα από όλα τα μέλη της κυβέρνησης αλλά και όλους τους συναδέλφους, να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται», τόνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η απειλή παραμένει. Γι' αυτό, εξήγησε, ότι θα προχωράμε πάντα βήμα - βήμα και αφού κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με τους ειδικούς, αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Εντούτοις, ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα ασφαλές Πάσχα αλλά και σε ένα ακόμα πιο ελεύθερο καλοκαίρι. «Η απειλή παραμένει γιατί τα κρούσματα μπορεί να δείχνουν τάσεις μείωσης και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία να σταθεροποιούνται έστω και σε υψηλά επίπεδα αλλά εύκολα το γνωρίζουμε όλοι ότι μπορούν και πάλι να αυξηθούν απειλητικά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνεπώς η εγρήγορση συνεχίζεται και έχει τεράστια σημασία να συνεχίσουμε να βαδίζουμε με υπευθυνότητα στο δρόμο που χαράξαμε, συνδυάζοντας από τη μια την προστασία της υγείας μας με την προσεκτική επαναλειτουργία δραστηριοτήτων στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στην εκπαίδευση. Να αποφύγουμε, δηλαδή, υπερβολές που θα μας ανάγκαζαν να κάνουμε βήματα πίσω», προσέθεσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ενώ εκτίμησε ότι στα τέλη Απριλίου οι εμβολιασμοί συνολικά θα ξεπεράσουν τα 3.000.000, θα φτάσουν στα 3.200.000. 2.000.000 πολίτες θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, ακόμα 1.200.000 θα είναι πλήρως θωρακισμένοι.

Τι είπε για τα self tests

Αναφερόμενος στα self-tests ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως είναι «ένα σημαντικό πρόσθετο αμυντικό όπλο δίπλα στα υπόλοιπα, στη μάσκα, στις αποστάσεις, στην ατομική υγιεινή», ενώ χαρακτήρισε τους εμβολιασμούς ως «ένα σοβαρό προγεφύρωμα προς το τείχος ανοσίας το οποίο χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς».

Ειδική αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις μεταρρυθμίσεις που συνεχίζει η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στο υπό κατάρτιση εργασιακό νομοσχέδιο. «Η κυβέρνηση με αυτόν το νόμο κοιτάει στα μάτια την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας. Ανοίγει τα αυτιά της στην αλήθεια και συνομιλεί με τον υπαρκτό κόσμο της εργασίας και όχι με ένα φάντασμα που έρχεται από το παρελθόν, συνδυάζει τις προοπτικές της ατομικής προκοπής με την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας προς όφελος όλων. Με λίγα λόγια δίνει τον πρώτο ρόλο στον εργαζόμενο και στην πρόοδο του τόπου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share