Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Αγία Παρασκευή: Ο ντελιβεράς αρνείται ότι έκλεψε το εμβόλιο

Ζητάει έλεγχο των καμερών

16 Απριλίου 2021 11:05
Αγία Παρασκευή: Ο ντελιβεράς αρνείται ότι έκλεψε το εμβόλιο

Ο ντελιβεράς που κατηγορείται πώς έκλεψε φιαλίδιο με το εμβόλιο της Pfizer από το εμβολιαστικό κέντρο της Αγίας Παρασκευής, αρνείται τα πάντα στους αστυνομικούς.

Ο 46χρονος άνδρας τόνισε πώς άφησε τους καφέδες και μέσα σε τέσσερα λεπτά είχε αποχωρήσει από το κτήριο και επέστρεψε στην εργασία του.

Ο ντελιβεράς εργάζεται σε καφετέρια στον Γέρακα και την Τρίτη το απόγευμα παρέδωσε καφέδες στο εμβολιαστικό κέντρο της Αγίας Παρασκευής. Όταν έφυγε, οι νοσηλεύτριες αντιλήφθηκαν ότι έλειπε ένα ανοιχτό φιαλίδιο που περιείχε πέντε από τις έξι δόσεις του εμβολίου, καθώς την μια την είχαν κάνει.

«Δεν έχω καμία ανάμειξη με την υπόθεση. Παρέδωσα τους καφέδες και σε διάστημα 4 μόλις λεπτών, είχα φύγει από το σημείο και επέστρεψα στην εργασία μου». Αυτό φαίνεται να δήλωσε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ο 46χρονος ντελιβεράς αρνούμενος τις κατηγορίες ότι ...μπήκε με ποτήρια καφέ στο εμβολιαστικό κέντρο Αγίας Παρασκευής και έφυγε με ...δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη έπειτα από καταγγελία νοσηλευτών για κλοπή ανοιγμένου φιαλίδιου της Pfizer το απόγευμα της Τρίτης. Συνολικά 5 δόσεις περιείχε το μπουκαλάκι, το οποίο όμως δεν εντοπίστηκε από τις αρχές.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο υπάλληλος, εργάζεται σε καφετέρια στον Γέρακα και λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της περασμένης Τρίτης μπήκε στο εμβολιαστικό κέντρο για να παραδώσει παραγγελία. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν δύο νοσηλεύτριες στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, ο 46χρονος αφού άφησε τους καφέδες άρχισε να συνομιλεί με το προσωπικό κάνοντας ερωτήσεις για την εμβολιαστική διαδικασία και παρέμεινε στο χώρο για 15 λεπτά.

Όταν αποχώρησε, αντιλήφθηκαν ότι "εξαφανίστηκε" το φιαλίδιο των εμβολίων και ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές. Όπως δήλωσαν στους αστυνομικούς, "δεν τον είδαν να το παίρνει, άλλα ήταν ο τελευταίος που είχε μπει στον χώρο, πριν διαπιστωθεί η απώλεια του".

Το μπουκαλάκι είχε ανοιχτεί και οι γιατροί είχαν χορηγήσει την μία από τις συνολικά 6 δόσεις που περιείχε. Ακόμα και αν οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να εντοπίσουν το φιαλίδιο, θα ήταν εξαιρετικά απίθανο να είχαν "διασωθεί" τα εμβόλια καθώς από την πρώτη διάτρηση, το περιεχόμενο διατηρείται εντός ψυγείου (2°C - 8°C) για 48 ώρες, ενώ σε θερμοκρασία δωματίου η διάρκεια ζωής πέφτει στις 6 ώρες. Όταν περάσει το συγκεκριμένο διάστημα το εμβόλιο απορρίπτεται.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share