Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κλοπή εμβολίων στην Αγία Παρασκευή: «Είμαι το εξιλαστήριο θύμα» - Αρνείται τα πάντα ο ντελιβεράς (Video)

«Βρήκαν έναν άνθρωπο...» - Τι ισχυρίζεται ο ντελιβεράς που κατηγορείται για κλοπή εμβολίων

15 Απριλίου 2021 21:54
Κλοπή εμβολίων στην Αγία Παρασκευή: «Είμαι το εξιλαστήριο θύμα» - Αρνείται τα πάντα ο ντελιβεράς (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κλοπή εμβολίων στην Αγία Παρασκευή: Σάλο προκάλεσε η σύλληψη ενός 45χρονου ντελιβερά, με την κατηγορία της κλοπής φιαλιδίου εμβολίου με πέντε δόσεις της Pfizer από το εμβολιαστικό κέντρο της Αγίας Παρασκευής.

Ο ίδιος ο διανομέας, που εργάζεται σε κατάστημα με καφέ, μίλησε στην κάμερα του Mega για το περιστατικό, ενώ οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας του εμβολιαστικού κέντρου αποκαλύπτουν ένα κομμάτι από τα όσα συνέβησαν την περασμένη Τρίτη.

Τι έδειξαν οι κάμερες

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης ο κατηγορούμενος ντελιβεράς έφθασε με το μηχανάκι του στο εμβολιαστικό κέντρο και πάρκαρε έξω από την είσοδο. Μπήκε μέσα και λίγα λεπτά μετά επέστρεψε για να φύγει. Κρατούσε την ειδική τσάντα για τις παραγγελίες και έφυγε χωρίς να μιλήσει σε κανέναν.

Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ είχε επιστρέψει στην καφετέρια που εργάζεται, είπε ότι χτύπησε το τηλέφωνο της επιχείρησης και του ζητήθηκε να ψάξει αν πήρε από το γραφείο ένα φιαλίδιο της Pfizer που έλειπε.

Τι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος διανομέας

"Κατ' αρχάς δεν ξέρω αν έχει αξία αυτό το πράγμα. Δεν ξέρω αν αυτό το φιαλίδιο έχει αξία. Να ήταν κάτι αξίας, το οποίο να το γνωρίζαμε όλοι ότι έχει αξία, αν το έκανα, που δεν το έχω κάνει επ' ουδενί, οικογενειάρχης άνθρωπος είμαι. Δουλεύω για το μεροκάματο 12,5 ώρες την ημέρα. Δεν βρίσκω κάποιον λόγο να το κάνω" είπε ο κατηγορούμενος διανομέας ο οποίος μιλώντας στο μαγνητοσκοπημένο ρεπορτάζ στο "Live News" επιμένει ότι όχι μόνο δεν έκλεψε το φιαλίδιο, αλλά ούτε καν πρόσεξε, όπως λέει, αν υπήρχαν δόσεις στο γραφείο που παρέδωσε τις παραγγελίες:

"Δεν κοιτάμε ποτέ τον χώρο. Η συναλλαγή πρέπει να γίνεται παντού, σαν διανομέας. Αφήνουμε την εκάστοτε παραγγελία".

Σκέφτεται πως αν τυχόν χάθηκε το φιαλίδιο ο ίδιος ίσως να ήταν ο εύκολος στόχος, για να κρύψουν οι πραγματικοί ένοχοι τα ίχνη τους: "Μου έκαναν ανάκριση, με ψάξανε, ψάξανε το μηχανάκι μου, ψάξανε το τσαντάκι μου, με ψάξανε, εξευτελιστικά... δεν είμαι κανένας... ούτε στον Στρατό δηλαδή δεν ένιωσα έτσι" εξομολογείται.

Πώς περιγράφει ο ίδιος το περιστατικό

«Ανεβαίνω πάνω, παραδίδω το καφέ, η κυρία που είχε παραγγείλει τον καφέ δεν ξέρω όνομα μου λέει δεν έχω λεφτά, γυρνάει στην συνάδελφό της της λέει να πληρώσεις εσύ. Λέει ναι, εκείνη παίρνει τον καφέ το πάει εκεί που ήταν για να το παραδώσει στη ρεσεψιόν. Με πληρώνει η κυρία, δίνω τα ρέστα, φεύγω, βγαίνω στο μαγαζί παίρνω επόμενη παραγγελία και συνεχίζω τη δουλειά μου. Δεν έκανα κάτι άλλο» αναφέρει ο διανομέας.

«Για να δω τα φιαλίδια εγώ δεν ξέρω πώς είναι αυτά ότι βγάζετε τις ειδήσεις στα σόσιαλ που βλέπω το σχήμα τους. Μόνο από εκεί τα ξέρω. Δεν έχω δει κάτι γιατί όμως όπως εγώ κοιτάω να κάνω τη δουλειά μου γιατί πρέπει να επιστρέψω γρήγορα να συνεχίσω τη δουλειά μου και οι παραγγελίες να πηγαίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Από ότι είδατε και από το χρόνο 4 λεπτά αυτά τα κερδίζουμε για να πηγαίνουν γρήγορα οι παραγγελίες να στο δρόμο άρα δεν ξέρω ούτε πού φυλάσσονταν και έτσι όπως έμαθα σκεπασμένο με γάντι θα έπρεπε να είμαι λίγο γιατρός…» σημείωσε.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των ανθρώπων του εμβολιαστικού κέντρου της Αγίας Παρασκευής ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι έκλεψε το φιαλίδιο έκανε πολλές ερωτήσεις για τα εμβόλια. «Δηλαδή θέλω να μου πείτε ότι σε τέσσερα λεπτά, παρέδωσα τον καφέ, έδωσα τα ρέστα, κατέβηκα κάτω και έκανα και κουβέντα και πήρα το φιαλίδιο. Πρέπει να είμαι πολύ γρήγορος και να πάρω αύξηση στη δουλειά μου. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα αυτά είναι. Συγνώμη που σας το λέω. Να το ψάξουν πιο καλά για να βρούνε το φταίχτη».

«Ποιος θα πληρώσει τη νύφη, ο φτωχός»

«Κι εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου μπαίναμε μέσα, χωρίς έλεγχο πάντα, μπαίναμε μέσα εμβολιάστηκα δεν μας θερμομετρούσε και σε κίνδυνο τη δικιά μου την προσωπική της υγείας και των συναδέλφων. Εγώ θεωρώ ότι βρήκανε έναν άνθρωπο σαν εξιλαστήριο θύμα, τον φτωχό νελιβερά για να καλύψουν δικά τους πράγματα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share