Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέα ανατριχιαστική καταγγελία αθλήτριας ενόργανης: «Ο προπονητής με σήκωνε από τα μαλλιά και με χτύπαγε στο...» (Video)

Τι αποκαλύπτει η αθλήτρια Σοφία Δρέττα

15 Απριλίου 2021 20:49
Νέα ανατριχιαστική καταγγελία αθλήτριας ενόργανης: «Ο προπονητής με σήκωνε από τα μαλλιά και με χτύπαγε στο...» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Νέες αποκαλύψεις για την κακοποίηση στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής έρχονται στο φως. Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε η πρώην αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Σοφία Δρέττα, περιγράφοντας τα δικά της βιώματα.

«Ξεκίνησα σε ηλικία 3,5 ετών στην ενόργανη και μετά, σε ηλικία έξι ετών πήγα σε έναν άλλο μεγαλύτερο σύλλογο. Εκεί ξεκίνησαν τα μαύρα μου χρόνια. Βίωσα και γω την κακοποίηση μέσα σε όλο αυτό το χώρο» ανάφερε, μιλώντας στο Mega, αποκαλύπτοντας ότι δεχόταν μπουνιές, κλωτσιές, χαστούκια.

«Θυμάμαι τον προπονητή μου να με σηκώνει από τα μαλλιά για να με βάλει στο δίζυγο να κάνω μια άσκηση, μου χτυπούσε τους καρπούς, πολλές φορές με έπιαναν από τα μαλλιά με γυρνούσαν δύο στροφές με πετάγανε πάνω σε στρώματα ή με σέρνανε» τόνισε η πρώην αθλήτρια, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά έγιναν όταν ήταν 6-10 ετών.

Ανέφερε ακόμα ότι ο μεγάλος τους φόβος ήταν το ζύγισμα και το ενδεχόμενο να έχουν παραπάνω κιλά, καθώς έβλεπε τις τιμωρίες που αντιμετώπιζαν τα άλλα παιδιά.

«Οι γονείς μου είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία»

«Για εμάς, εκείνα τα χρόνια, επειδή μέσα σε αυτό το κομμάτι μπήκαμε από πολύ μικρή ηλικία, το θεωρούσαμε φυσιολογικό όλο αυτό. Ήταν χαρά μας να είμαστε μέσα στο γήπεδο, θέλαμε να είμαστε μέσα στο γήπεδο» συμπλήρωσε για το πώς βίωναν τα παιδιά της ηλικίας της αυτές τις αντιδράσεις των προπονητών.

Η ίδια είπε πως ήταν από τα παιδιά που μιλούσαν στους γονείς του. «Οι γονείς μου με ρωτούσαν πολλές φορές αν ήθελα να σταματήσω, όμως τους έλεγα όχι, γιατί αγαπούσα πάρα πολύ αυτό το άθλημα» ανέφερε, αποκαλύπτοντας ότι οι γονείς της είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία, ενώ είχαν προειδοποιήσει τον προπονητή να σταματήσει τη βίαιη συμπεριφορά προς τους αθλητές.

«Υπήρχαν άλλα πρόσωπα που είχαν εξουσία μέσα στο χώρο και προσπαθούσαν να διαχειριστούν την κατάσταση» σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεχόταν απειλές ότι θα την διώξουν από την ομάδα αν έλεγε όλη την αλήθεια στους γονείς της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share