Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια με μολότοφ μετά την πορεία των φοιτητών

Πληροφορίες για τραυματίες

15 Απριλίου 2021 15:35
Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια με μολότοφ μετά την πορεία των φοιτητών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση της πορείας χιλιάδων φοιτητών με αφορμή το νόμου για τα ΑΕΙ και την εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων σε πέντε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Seleo, άτομα που φορούσαν κουκούλες πέταξαν μολότοφ προς αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόντουσαν επί της οδού Εθν. Αμύνης. Ωστόσο μια μολότοφ έσκασε στο πόδι ατόμου, το οποίο ακινητοποιήθηκε ως ύποπτος από αστυνομικούς. Μάλιστα, πέρα από τον άνδρα τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δυο φέρουν εγκαύματα. Ωστόσο ένα περίεργο περιστατικό συνέβη σήμερα στην Θεσσαλονίκη από αρνητές των self test στα σχολεία.

Συγκέντρωση και στην Αθήνα

Την ώρα που πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται και στην Αθήνα, νέα πορεία έκαναν φοιτητές το μεσημέρι της Πέμπτης σε κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας δείχνοντας την αντίδραση τους για τον νόμο για τα ΑΕΙ. Στις 11:00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προς το Άγαλμα Βενιζέλου.

Από εκεί ξεκίνησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με τους φοιτητές να ζητούν άμεσο άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας και επιστροφή ιδίως στα εργαστήρια που απαιτείται η φυσική παρουσία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share