Κυριακή, 09 Μαΐου 2021

Απόπειρα δολοφονίας και όχι "ατύχημα" το τροχαίο στα Χανιά

Τι αποκαλύπτει η έρευνα της τροχαίας για το περιστατικό που συνέβη την 25η Μαρτίου

15 Απριλίου 2021 12:21
Απόπειρα δολοφονίας και όχι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χανιά: Μια απροσδόκητη τροπή πήρε η έρευνα της Τροχαίας για την εξιχνίαση ενός τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη που προκάλεσε τον τραυματισμό ενός νεαρού στα Χανιά ανήμερα της 25ης Μαρτίου, καθώς αποκάλυψε ότι είχε γίνει ηθελημένα από τον ασυνείδητο οδηγό με σκοπό να σκοτώσει το θύμα!

Το τροχαίο είχε γίνει μέρα-μεσημέρι, όταν ένα αυτοκίνητο που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα παρέσυρε τον πεζό, ο οποίος προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο. Ο άτυχος νεαρός τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, όπου νοσηλεύτηκε έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο. Όμως, ο υπαίτιος οδηγός τον είχε εγκαταλείψει αβοήθητο και είχε εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι άνδρες της Τροχαίας έκαναν εκτενείς έρευνες για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον οδηγό, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν γνωστός του τραυματία και είχε προσωπικές διαφορές μαζί του!

Μετά από αυτά, η κατηγορία για πρόκληση τροχαίου με εγκατάλειψη μετατράπηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. Ωστόσο στην αντεπίθεση φαίνεται πως έχει περάσει η οικογένεια της 27χρονης Κορίνας που έχασε ζωή της στην Γαύδο, όταν το αυτοκίνητο που επενέβαινε έπεσε σε γκρεμό, καθώς όρισε τεχνικό σύμβουλο για το δυστύχημα.

Απόπειρα δολοφονίας το τροχαίο στα Χανιά και όχι 'ατύχημα'

Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

  • Να σταματήσουμε το όχημά μας χωρίς όμως από τη στάθμευσή μας να δημιουργούνται πρόσθετοι κίνδυνοι για την κυκλοφορία.
  • Να λάβουμε μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας, προειδοποιώντας τους υπόλοιπους οδηγούς που πλησιάζουν ότι έγινε ατύχημα.
  • Να ελέγξουμε εάν υπάρχουν τραυματίες από τη σύγκρουση και σε θετική περίπτωση να ειδοποιήσουμε άμεσα το ΕΚΑΒ.
  • Να ειδοποιήσουμε την Αστυνομία και να παραμείνουμε στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν οι αρμόδιες αρχές.
  • Να προσφέρουμε την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Εφόσον από τη σύγκρουση υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί να εμποδίσουμε την μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, η οποία θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.
  • Να ανταλλάξουμε τα στοιχεία της ταυτότητάς μας, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Καλό είναι να ειδοποιείται πάντα η Αστυνομία σε ένα τροχαίο ατύχημα! Βέβαια σε απλές περιπτώσεις, όπου υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές, χωρίς τραυματισμό ατόμου, οι οδηγοί είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και υπάρχει κοινή αποδοχή για τον τρόπο πρόκλησης του ατυχήματος, ίσως η καταγραφή του συμβάντος από τις ασφαλιστικές εταιρίες των οδηγών είναι αρκετή. Σε αυτή την περίπτωση κάποιες φωτογραφίες από τον τόπο του ατυχήματος ίσως θα φανούν χρήσιμες.

Επισημαίνεται ότι μόνο στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με υλικές ζημιές και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, ο οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα μπορεί να αποχωρήσει από τον τόπο του ατυχήματος, με την προϋπόθεση ότι μέσα σε 24 ώρες θα ενημερώσει τον ζημιωθέντα με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή θα αναφέρει το συμβάν στην Αστυνομία.

Στην περίπτωση που αντιληφθούμε ότι οδηγός που εμπλέκεται σε ένα τροχαίο εγκαταλείπει τον τόπο του ατυχήματος, όλοι οφείλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας αλλά και την Τροχαία στο έργο της. Ας συγκρατήσουμε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, ή οποιαδήποτε στοιχεία μπορούμε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α.), από οδηγούς που εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share