Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δυστύχημα στην Γαύδο: Η οικογένεια της Κορίνας όρισε τεχνικούς συμβούλους - «Εγκληματική η βραδύτητα των σωστικών μέσων διάσωσης»

Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας

15 Απριλίου 2021 12:04
Δυστύχημα στην Γαύδο: Η οικογένεια της Κορίνας όρισε τεχνικούς συμβούλους - «Εγκληματική η βραδύτητα των σωστικών μέσων διάσωσης»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απαντήσεις ζητούν οι γονείς της άτυχης Κορίνας, που έχασε τη ζωή της στη Γαύδο, για τις συνθήκες που συνέβη το μοιραίο δυστύχημα στην Γαύδο που στοίχησε τη ζωή στην κόρη τους. Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης φοιτήτριας, μιλώντας στο MEGA, αποκάλυψε ότι οι συγγενείς της ζήτησαν τη συμβολή τεχνικών συμβούλων, οι οποίοι ήδη ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το αυτοκίνητο κατέληξε στον γκρεμό.

«Δεν εξηγείται η εγκληματική βραδύτητα των σωστικών μέσων διάσωσης»

«Ήδη έχω διορίσει τεχνικούς συμβούλους, οι έρευνες που διεξάγονται από έμπειρους αξιωματικούς της τροχαίας Χανίων, είναι θέμα χρόνου να διαλευκάνουν χρόνους, πρόσωπα και συνθήκες. Οι έρευνες θα στραφούν, αφενός στις συνθήκες που έλαβαν χώρα σε ό,τι αφορά το τροχαίο, μέχρι που φθάνουν και που αρχίζουν στη συνέχεια οι ευθύνες των σωστικών συνεργείων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Δεν εξηγείται η εγκληματική- θα μπορούσα να πω- βραδύτητα των σωστικών μέσων διάσωσης με δεδομένο ότι υπάρχει πολύ καλός καιρός, καλοκαιρία, δεν υπάρχουν αυτές οι ειδικές συνθήκες που αποτρέπουν πολλές φορές τα εναέρια ή τα επίγεια ή και τα πλωτά μέσα διάσωσης. Υπάρχει χρονικό διάστημα πέντε ωρών. Ο χρόνος είναι ανεξήγητος», προσέθεσε.

Τροχαίο στη Γαύδο: Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας

Τροχαίο στη Γαύδο: Ανατριχιάζει ο σύντροφος της Κορίνας - «Γιατί να μην φύγω εγώ;»

Ανατριχιάζει ο σύντροφος της 27χρονης Κορίνας σχετικά με το σοκαριστικό τροχαίο στη Γαύδο, με τον ίδιο συντετριμμένο να αναφέρει πως θα ήταν καλύτερο να βρίσκεται εκείνος στη θέση της, έχοντας χάσει πια τη ζωή της, με τις λεπτομέρειες να είναι σοκαριστικές.

Ο 40χρονος σύντροφος της Κορίνας, που οδηγούσε το μοιραίο εκείνο βράδυ το αυτοκίνητο μίλησε στο Mega και περιέγραψε πώς ακριβώς συνέβη το κακό, με τραγική κατάληξη τον θάνατο της 27χρονης.

«Σαν ζευγαράκι φάγαμε κάποια σουβλάκια, φύγαμε από ένα τοπικό σουβλατζίδικο εκεί στο Καστρί κατά τη 1 η ώρα κοντά και πήγαμε στο Βαθύ Σελί εκεί στο σημείο, ένα πάρα πολύ ωραίο μέρος και έχει θέα όλο το Λιβυκό πέλαγος. Της λέω Κορίνα, έχει περάσει λίγο η ώρα, έπιανε και ψύχρα «ρε Κορινάκι», της λέω «να βάλουμε μια μπροστά, να ζεσταθεί το αμάξι να βάλω καλοριφέρ να κατέβουμε κάτω;», «ναι» μου λέει. Λοιπόν, βάζω το αμάξι, δουλεύει κανά δίλεπτο, τρίλεπτο, δούλευε.»

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος στο Live News, το χειρόφρενο ήταν τραβηγμένο και ίσως μια λάθος κίνηση των ποδιών απέβη μοιραία.

«Ήταν πάρα πολύ καλά τραβηγμένο, μας είχε ενοχλήσει το χειρόφρενο, πώς να το πω; Το είχαμε σχολιάσει. Τώρα πως λύθηκε δεν ξέρω. Με τα πόδια μας έτσι το κουνήσαμε; Και λύθηκε; Εν πάση περιπτώσει και μας παίρνει η κατηφόρα. Τραβάμε κάτω κουτρουβάλες. Αφού τις νιώθω τις κουτρουβάλες και λέω «πότε θα σταματήσει». Δεν έχασα ούτε μια στιγμή τις αισθήσεις μου. Σταματάει σε ένα σημείο σε δυο βράχια σταματάει το αυτοκίνητο. Αρκετά κάτω. Δηλαδή άλλα 30 μέτρα να προχώραγε και θα είχαμε φτάσει στην παραλία.»

Έντρομος ο 40χρονος, που δεν είχε σήμα για να καλέσει σε βοήθεια, άρχισε να σκαρφαλώνει από την χαράδρα των 300 μέτρων, αφήνοντας την Κορίνα μέσα στο αυτοκίνητο. Λίγο μετά τις 6 το πρωί, είχε φτάσει στον δρόμο.
Δύο 24ωρα μετά ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως μια βόλτα με το αμάξι εξελίχθηκε στον χειρότερο εφιάλτη.

«Και εάν την ήξερες ήταν καλός χαρακτήρας ρε, γιατί να μην φύγω εγώ; Σε κανέναν να μην τύχει, σε κανέναν να μην τύχει. Έχω περάσει πολλά στην ζωή μου αλλά τέτοιο πράγμα, δεν έχω πονέσει.»

«Πηγαίνανε βόλτα, ξέρω κι εγώ τι να πω; Πού βρεθήκανε εκεί πέρα από όλο το νησί; Μπορούσανε να είχανε πάει οπουδήποτε αλλού, μες στον γκρεμό βρήκανε να σταματήσουνε;» Συγκλονίζει ο καρδιακός φίλος της Κορίνας που μόλις έμαθε το τραγικό συμβάν κατέβηκε μόνος του τον γκρεμό για να σταθεί πλάι της.

Η νεαρή φοιτήτρια ψυχορραγούσε για ώρες στα χέρια του. «Καταλάβαινε τα πάντα, κατάλαβε ποιος είμαι, μου είπε «Ευχαριστώ που ήρθες». Μιλούσανε τα άλλα δύο παιδιά της πυροσβεστικής για να μην την αφήσουνε να κοιμηθεί, δηλαδή επί δυόμιση ώρες, μέχρι που μετά άρχισε σιγά-σιγά ανέπνεε λιγότερο και δεν μιλούσε καθόλου, ούτε ανοιγόκλεινε τα μάτια να πει ότι καταλαβαίνει.

Από τις 6 το πρωί που ενημερώθηκε η Αστυνομία από τον 40χρονο οδηγό, οι μόνοι που δρούσαν στο σημείο ήταν 2 διασώστες και 3 εθελοντές. Ακόμη και ο αγροτικός γιατρός ωστόσο έφτασε εκεί 3 ώρες αργότερα.

«Εγώ ανέβηκα από τις εννιά μέχρι τις δέκα περίπου ήμουν κάτω, γιατί μου πήρε αρκετή ώρα να κατέβω και να ανέβω, και όταν κατέβηκα ήδη δηλαδή κατά τις εννιά είχε ήδη «φύγει».»

«Δεν κατηγορώ τον γιατρό, κατηγορώ ένα σύστημα σε ένα ακριτικό νησί, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχει κάποιον που να ξέρει από πρώτες βοήθειες, κάποιον έμπειρο γιατρό για να μπορεί σε τέτοια περιστατικά να βρίσκεται.»

Στρατιωτικό ελικόπτερο προσγειώνεται στη Γαύδο λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι – 7 ώρες δηλαδή μετά την ειδοποίηση της Αστυνομίας και 3 ώρες μετά την άφιξη του γιατρού στη χαράδρα. Οι διασώστες, που έφτασαν μεσημέρι πλέον, παρέλαβαν τον 40χρονο τραυματία και το άψυχο σώμα της 27χρονης.

«Δεν ήτανε εύκολη επιχείρηση με δύο πυροσβέστες που είμαστε στη Γαύδο. Το χειρότερο σημείο της Γαύδου, το χειρότερο πραγματικά σημείο της Γαύδου, σε απότομο γκρεμό. Ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν έμεινε μόνη της, σε όλα τα προβλεπόμενα, ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε.»

«Υπήρξε μία καθυστέρηση είναι η αλήθεια, δεν γνωρίζω για ποιον λόγο έγινε αυτή η καθυστέρηση. Φαντάζομαι ότι είναι ανάμεσα στα κέντρα, δεν το γνωρίζω εγώ. Από τη στιγμή που καλώ για βοήθεια δεν μπορώ να κάνω κάτι. Συγκεκριμένα, είχα καλέσει αρκετές φορές το κέντρο του ΕΚΑΒ για το ελικόπτερο, και το μόνο που μπορούσανε και οι ίδιοι να μου πούνε είναι ότι έχουν το αίτημα και το επεξεργάζονται.»

«Η κοπέλα παιδευότανε εφτά ώρες να πεθάνει, δηλαδή μέσα σε αυτές τις εφτά ώρες μπορούσε να γίνει κάτι. Η κοπέλα μπορούσε να σωθεί απ’ τις έξι που ειδοποιήσαμε μέχρι τις δέκα και μισή που μου πέθανε στα χέρια.»

Ο 40χρονος οδηγός του αυτοκίνητου, παραμένει στο νοσοκομείο των Χανίων και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται εκτός κινδύνου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share