Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έφτασε η ώρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας: Τότε θα βγαίνουμε και μετά τις 21:00

Πότε θα αρθεί το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας;

14 Απριλίου 2021 22:04
Έφτασε η ώρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας: Τότε θα βγαίνουμε και μετά τις 21:00
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ολοένα και περισσότερο συζητιέται το ενδεχόμενο άρσης των μέτρων περιορισμού που ισχύουν για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς lockdown από τις 7 Νοεμβρίου του 2020 και έχουν περάσει έξι μήνες από την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Εδώ και περίπου δέκα ημέρες επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο ενώ έχει ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία των κομμωτηρίων. Μάλιστα έχει ανοίξει η συζήτηση και για το άνοιγμα της εστίασης που παραμένει κλειστή, χωρίς μάλιστα διακοπές, από τον Νοέμβριο.

Έφτασε η ώρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Το μεγάλο ερώτημα που κυριαρχεί είναι πότε θα αρθεί το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμα της εστίασης στις 4 Μαΐου και του τουρισμού δέκα ημέρες αργότερα. Με την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν τα εστιατόρια και τα μπαρ.

Οπότε πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι εφόσον αποφασιστεί το άνοιγμα της εστίασης, θα καταργηθεί και το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας ή θα γίνει σημαντική τροποποίηση ως προς την ώρα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αυτό το πλαίσιο θεωρείται πιθανή και η κατάργηση των SMS κατά τον Μάιο.

Ήδη στη συνεδρίαση της επιτροπής το μεσημέρι της Τετάρτης θα συζητηθεί το ενδεχόμενο άρσης του μέτρου των ραντεβού για τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Η κυβέρνηση και οι ειδικοί θεωρούν ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρείται αφού καταναλωτές και καταστηματάρχες εφευρίσκουν τρόπους για ψώνια χωρίς περιορισμούς.

Κορωνοϊός - Lockdown: Πάσχα στο χωριό με... self test;

Κορωνοϊός - Lockdown: Κυβέρνηση και ειδικοί είναι πλέον με το βλέμμα στο Πάσχα, καθώς μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι ένα διάστημα συλλογής δεδομένων και επιτήρησης της επιδημιολογικής επίπτωσης. Λέτε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό; Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης με τα self test;

Οι σκέψεις Κυβέρνησης και ειδικών για το Πάσχα

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή λειτουργεί το λιανεμπόριο με αυστηρούς περιορισμούς εκτός από την Κοζάνη για την οποία αναμένεται να αποφασίσουν οι επιστήμονες ξανά εντός της εβδομάδας, ενώ χθες Δευτέρα (12/04) επέστρεψαν και οι μαθητές των Λυκείων στα σχολεία. Από εδώ και στο εξής εκτός από μερικά διορθωτικά βήματα που αφορούν σε συγκεκριμένες περιοχές εντός του μήνα δεν αναμένεται κάποια μεγάλη αλλαγή όσον αφορά στο μείγμα του lockdown που ισχύει.

Τι θα ισχύει το πάσχα;

Οι ειδικοί επιθυμούν να έχουν μπροστά τους ένα διάστημα δύο εβδομάδων στις οποίες θα διαφανούν οι επιπτώσεις στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας από τα βήματα χαλάρωσης που έχουν γίνει ενώ παράλληλα ελπίζουν πως τα νοσοκομεία της χώρας θα αποσυμπιεστούν ως αποτέλεσμα της σταθεροποίησης στη διασπορά του κορωνοϊού.

Επόμενος σταθμός η Μεγάλη Εβδομάδα! Τότε, σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής οι επιστήμονες αναμένεται να αποφασίσουν το κατά πόσο είναι εφικτό να απελευθερωθούν πλήρως οι διαδημοτικές μετακινήσεις και φυσικά οι διαπεριφερειακές οι οποίες "ξεκλειδώνουν" το Πάσχα στο χωριό.

Πάσχα και self test

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr το κυβερνητικό επιτελείο έχει καταλήξει στο ότι οι μετακινήσεις από νομό σε νομό πρέπει να απελευθερωθούν προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να μεταβούν στα χωριά τους για τις γιορτές του Πάσχα.

Αυτή μάλιστα θα είναι και η πρόταση της κυβέρνησης προς την επιτροπή των λοιμωξιολόγων επί της οποίας θα αποφασίσουν οι επιστήμονες. Προϋπόθεση τόσο για αυτή την εξέλιξη όσο και για την έγκρισή της είναι η πορεία της πανδημίας να βρίσκεται σε θετική τροχιά και να μην υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις τόσο όσον αφορά την διασπορά όσο και την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share