Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το έγκλημα συνεχίζεται: Οι Έλληνες μένουν στο σπίτι και η κυβέρνηση «κόβει» την καραντίνα στους τουρίστες

Το πείραμα των Ολλανδών ήταν μόνο η αρχή...

14 Απριλίου 2021 21:17
Το έγκλημα συνεχίζεται: Οι Έλληνες μένουν στο σπίτι και η κυβέρνηση «κόβει» την καραντίνα στους τουρίστες
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το έγκλημα του τουρισμού δείχνει έτοιμο να συνεχιστεί, αφού η κυβέρνηση μοιάζει έτοιμη να δώσει «ελεύθερο πάσο» σε τουρίστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες πέντε χώρες, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, τη στιγμή που οι κάτοικοι της χώρας παραμένουν στο σπίτι.

Μάλιστα η άρση του εν λόγω περιορισμού αναμένεται να γίνει από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε στο Reuters.

«Θα σταματήσουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πριν από το άνοιγμα στις 14 Μαΐου», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Τον περασμένo μήνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα ήρε την υποχρεωτική καραντίνα μίας εβδομάδας για τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και έφεραν αρνητικό τεστ, με το πείραμα των Ολλανδών να έχει ήδη ξεκινήσει.

Κορωνοϊός: Αυτοί οι ταξιδιώτες δε θα χρειάζονται καραντίνα

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και Κέρκυρας, και δύο συνοριακές διαβάσεις.

Αυτοί οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα, αρκεί να αποδεικνύουν ότι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου κορωνοϊού ή αρκεί να δείξουν ότι έχουν αρνητικό PCR τεστ που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξή τους. Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος, οι τουρίστες θα υπόκεινται σε εγχώριους περιορισμούς του lockdown.

Σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν τώρα, όλοι οι ξένοι που φθάνουν στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού και να μπαίνουν σε καραντίνα για 7 ημέρες, ενώ για τους επιβάτες από τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απαιτείται δεύτερο τεστ κατά την άφιξή τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share