Κυριακή, 09 Μαΐου 2021

Πρωτομαγιά: Δείτε πότε μεταφέρεται η αργία

Φέτος, πέφτει Μ. Σάββατο

14 Απριλίου 2021 14:01
Πρωτομαγιά: Δείτε πότε μεταφέρεται η αργία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η εργατική Πρωτομαγιά, φέτος, πέφτει Μεγάλο Σάββατο και σύμφωνα με τον νόμο, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε η αργία μεταφέρεται για την πρώτη εργάσιμη ημέρα.

H αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται Τρίτη 4 Μαϊου

Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 4468/2017, ως μέρα υποχρεωτικής αργίας, η Πρωτομαγιά πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη εργάσιμη ημέρα στην περίπτωση που συμπίπτει με Κυριακή, με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή με τη Δευτέρα του Πάσχα. Παράλληλα, διαβάστε τα σενάρια των ειδικών για να κάνουμε Πάσχα στο χωριό.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) κατά τη συνεδρίασή της, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Εργατική Πρωτομαγιά την Τρίτη 4 Μαΐου.

«Την ώρα που οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τραγικά προβλήματα της πανδημίας, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το οκτάωρο, κάνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα ακόμη πιο μεγάλα. Τα συνδικάτα βρίσκονται σε ετοιμότητα, για να αντιπαλέψουν και να ακυρώσουν κάθε πολιτική που στοχεύει στα εργασιακά δικαιώματα και, αν απαιτηθεί, η ΓΣΕΕ θα εκτιμήσει το ενδεχόμενο και νέων απεργιακών κινητοποιήσεων» αναφέρει η Συνομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση. «Η αξία της ανθρώπινης ζωής και η αξιοπρέπεια στην εργασία βρίσκονται στην προμετωπίδα των αγώνων μας. Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Δεν είναι αργία, είναι απεργία!» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share