Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αποθέωση της Ελλάδας από την Daily Mail- Τα covid free νησιά του Αιγαίου

Δείτε τα ελληνικά νησιά που αναφέρει το δημοσίευμα

14 Απριλίου 2021 12:53
Αποθέωση της Ελλάδας από την Daily Mail- Τα covid free νησιά του Αιγαίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H Daily Mail αποθεώνει την Ελλάδα μέσα από δημοσίευμα της, το οποίο αναφέρει ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα υπάρχουν 60 covid free νησιά.

Η Ελλάδα συνδυάζει ήλιο, θάλασσα, όμορφες παραλίες και υπέροχα φαγητά. Όλα όσα χρειάζονται για τις καλοκαιρινές διακοπές τόσο των Ελλήνων όσο και των επισκεπτών.

Το Καστελόριζο θα είναι το πρώτο covid free νησί

Η Daily Mail υποστηρίζει ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχουν εμβολιαστεί αρκετοί ενήλικες, με αποτέλεσμα 60 ελληνικά νησιά να είναι covid free. Παράλληλα, διαβάστε τον κορυφαίο προορισμό για το 2021.

«Τα ελληνικά νησιά δεν ήταν ποτέ πιο δελεαστικά. Πάντα δημοφιλή στους Βρετανούς τουρίστες, που αναζητούν τo δικό τους μερίδιο από το Μamma Mia: Ήλιο, θάλασσα και άνετη ατμόσφαιρα. Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι στόχος της είναι να εμβολιάσει όλους τους ενήλικες σε περισσότερα από 60 νησιά της χώρας μέχρι τα τέλη του μήνα» αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει λέγοντας ότι το Καστελόριζο θα είναι ένα από αυτά τα νησιά.

«Στην Ελλάδα, μέχρι τώρα, το 13% των πολιτών έχουν κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ωστόσο, η πρωτοβουλία της Ελληνικής κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει την διανομή εμβολίων σε μικρά δυσπρόσιτα νησιά, αυξάνοντας τη δελεαστική προοπτική ενός ασφαλούς προορισμού για τους τουρίστες»

Στην εφημερίδα μιλά η Έμυ Αναγνωστοπούλου, διευθύντρια του Ελληνικού Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) και λέει: «Είναι μία πολύπλοκη επιχείρηση, η απόκτηση εμβολίων σε απομακρυσμένα νησιά που δεν διαθέτουν αεροδρόμια, αλλά γίνεται με τη βοήθεια ελικοπτέρων και στρατιωτικών πτήσεων" και προσθετει: "Μέχρι τα τέλη Απριλίου, σε 69 ή 70 νησιά θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως οι κάτοικοι -πρόκειται για 61 μικρά και μεσαία νησιά με έως 3.500 κατοίκους, καθώς και ορισμένα μεγαλύτερα»

Το πρόγραμμα στοχεύει επίσης στον εμβολιασμό όλων των εργαζομένων της τουριστικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού των φέρι μποτ και των μπαρ, των οδηγών ταξί και των σερβιτόρων.

Εκτός από το Καστελόριζο, στο πρόγραμμα εμβολιασμού συμπεριλαμβάνται η Χάλκη, η Σύμη και η Τήλος. Επιπλέον, στους Λειψούς των Δωδεκανήσων έχει ήδη εμβολιαστεί σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού των 800 κατοίκων. Αλλά και στους Φούρνους στο ανατολικό Αιγαίο, όλοι οι κάτοικοι θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share