Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

Πάσχα στο χωριό: Οι τρεις κατηγορίες πολιτών που ίσως ταξιδέψουν (Video)

Όλα τα σενάρια στο τραπέζι - Τι εξετάζεται

14 Απριλίου 2021 09:19
Πάσχα στο χωριό: Οι τρεις κατηγορίες πολιτών που ίσως ταξιδέψουν (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό το Πάσχα, εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει αποσυμπίεση για τους πολίτες μετά το πολύμηνο lockdown. Ενώ, ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης τόνισε ότι είναι «μεγάλο ρίσκο το «άνοιγμα» των μετακινήσεων»

Σε γενικές γραμμές, το Πάσχα στο χωριό είναι στο τραπέζι με προϋπόθεση να υπάρξει πτώση ή και σταθεροποίηση των επιδημιολογικών δεδομένων και παράλληλη αξιοποίηση του εργαλείου των self test.

Πάντως, με τους εμβολιασμούς να επιταχύνονται, τη βελτίωση του καιρού αλλά κυρίως με τα self-tests, η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι ίσως δώσουν το πράσινο φως για τη μετακίνηση των πολιτών τις ημέρες του Πάσχα.

Οι τρεις κατηγορίες πολιτών που ίσως ταξιδέψουν το Πάσχα

  1. Ένα ενδεχόμενο που θα μπορούσε να ισχύσει είναι οι πολίτες να δηλώνουν το αρνητικό αποτέλεσμα στην πλατφόρμα των self tests και να λαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση την οποία θα επιδεικνύουν εάν τους ζητηθεί από τις Αρχές.
  2. Ακόμη, είναι πιθανό να επιτραπεί η μετακίνηση για τους πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.
  3. Τέλος, δεν αποκλείεται επίσης, να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση και σε όσους έχουν νοσήσει και αναρρώσει πλήρως.

Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, οι μετακινήσεις του Πάσχα είναι πιθανό να δείξουν τον δρόμο για τον τρόπο λειτουργίας του πράσινου πιστοποιητικού της ΕΕ για τα ταξίδια.

Τέλος, ανάλογα και με τα δεδομένα της πανδημίας θα έχει διαμορφωθεί στην κυβέρνηση μια πρώτη εικόνα μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share