Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Παύση με τους εμβολιαμσούς στις ΗΠΑ - Τι θα κάνει η Ελλάδα (Video)

Η Ελλάδα παραλαμβάνει σήμερα 33.600 δόσεις - Ανησυχία για τη συνέχεια

14 Απριλίου 2021 08:14
Εμβόλιο Johnson & Johnson: Παύση με τους εμβολιαμσούς στις ΗΠΑ - Τι θα κάνει η Ελλάδα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Επί του παρόντος, το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα συνεχίζεται, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας, μετά την προσωρινή αναστολή της χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 που ζήτησαν η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Λοιμωδών Νοσημάτων (CDC) για προληπτικούς λόγους, καθώς έξι άνθρωποι στις ΗΠΑ οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο σκεύασμα ανέπτυξαν σπάνιες μορφές θρομβώσεων.

Εντούτοις δεν αποκλείεται τα δεδομένα να αλλάξουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα, είτε εξαιτίας αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων που ήδη εξετάζει αναφορές για σπάνια περιστατικά θρόμβων σε σχέση με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, είτε εξαιτίας του φρένου των παραδόσεων στην Ευρώπη.

Η αμερικανική εταιρεία έχει δεσμευτεί να παραδώσει 55 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ έως τα τέλη Ιουνίου και άλλα 120 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η Ελλάδα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα λάβει τις πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson. Οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει ανακοινωθεί πως θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Συνολικά από την Johnson & Johnson η Ελλάδα περιμένει 70 χιλιάδες δόσεις τον Απρίλιο, 300 χιλιάδες τον Μάιο και 960 χιλιάδες τον Ιούνιο.

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Έξι περιστατικά θρομβώσεων στις ΗΠΑ

Περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ ακόμη 9 εκατ. δόσεις έχουν αποσταλεί στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

Και τα έξι πρόσωπα που αντιμετώπισαν πρόβλημα μετά τον εμβολιασμό είναι γυναίκες μεταξύ 18 και 48 ετών, ενώ τα συμπτώματα εμφανίστηκαν μεταξύ 6 και 13 ημερών μετά τον εμβολιασμό τους, με βάση την ανακοίνωση των δύο οργανισμών.

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και μια δεύτερη, στη Νεμπράσκα, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους του χώρου της υγείας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share