Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φονικό στη Μακρινίτσα: Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού ο δράστης

Σοβαρή ψυχιατρική πάθηση βρήκε ο γιατρός

13 Απριλίου 2021 18:59
Φονικό στη Μακρινίτσα: Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού ο δράστης
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με το φονικό στη Μακρινίτσα, με τον 32χρονο δράστη να διακομίζεται στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, μετά τη διάγνωση πως πάσχει από σοβαρή ψυχιατρική πάθηση.

Όπως μεταδίδει το magnesianews.gr, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Δημήτρη Βούλγαρη, σήμερα Τρίτη (13/4) ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο της Γραμματείας των Φυλακών Κορυδαλλού, ότι μετά από εξέταση των γιατρών της φυλακής, που μάλιστα έγινε χωρίς παρέμβαση του κρατούμενου ή της υπεράσπισης, αποφασίστηκε να μην τον δεχτούν στο κατάστημα κράτησης, αλλά να μεταφερθεί στην Ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών, μετά την εισαγγελική παραγγελία που έγινε για άμεση έρευνα.

Φονικό στη Μακρινίτσα: Ο λόγος που έστειλαν το δράστη στο ψυχιατρείο

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από σοβαρή ψυχιατρική πάθηση, κάτι που ισχυριζόταν τόσο ο συνήγορος υπεράσπισης (με το σκεπτικό να υπάρχει άμεση αντίδραση για να προληφθούν ανάλογες ενέργειες στο μέλλον) όσο και ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην απολογία του την περασμένη Παρασκευή στον ανακριτή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η εξέταση από τους γιατρούς έγινε με το που έφτασε στις φυλακές και σήμερα αποφασίστηκε η μεταφορά του στο Ψυχιατρείο Κρατούμενων Κορυδαλλού και μάλιστα πριν ακόμη οριστεί πραγματογνώμονας που θα αποφανθεί για την ψυχολογική του κατάσταση και από τι νόσο πάσχει.

Metropolitan, Ερυθρός Σταυρός, Κυπαρισσία, Πήλιο: Φταίει η καραντίνα για τις 4 τραγωδίες σε ισάριθμες ημέρες;

Την ίδια ώρα που στην χώρα επικρατεί αδιέξοδο σχετικά με την άρση των μέτρων, αφού τα κρούσματα εκτοξεύονται ενώ η κρίση χτυπάει κόκκινο, μαζικές τραγωδίες έρχονται να σοκάρουν την κοινή γνώμη!

Έγκλημα στη Μακρινίτσα

Η αρχή έγινε την περασμένη Τρίτη όταν ένας άνδρας δολοφόνησε την σύζυγό του αλλά και τον αδελφό της! Συγκεκριμένα σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Μακρινίτσας Πηλίου από τη φρικτή διπλή δολοφονία με θύματα μια 28χρονη και τον 30χρονο αδερφό της, από το χέρι του εν διαστάσει συζύγου της γυναίκας.

Λίγη ώρα μετά το έγκλημα ο 31χρονος φερόμενος ως δράστης συνελήφθη από τις αρχές. Στους αστυνομικούς που τον ακινητοποίησαν και του φόρεσαν τις χειροπέδες φέρεται να είπε: «Δεν θυμάμαι τι έκανα. Εγώ πήγα για να δω το παιδί μου και με εμπόδισαν. Μου το απαγόρευσαν και μου είπαν ότι θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο. Θόλωσα, έσπρωξα τη γυναίκα μου και τον αδερφό της για να ανέβω στον πάνω όροφο που ήταν το παιδί μου. Δεν κατάλαβα ότι χρησιμοποίησα μαχαίρι. Έχω ένα σκοτεινό πέπλο».

Σύμφωνα με ΜΜΕ του Βόλου, η 28χρονη Κωνσταντίνα, το ένα από τα δύο θύματα, είχε καταθέσει στις 15 Ιανουαρίου αίτημα για ακούσια νοσηλεία του σε ψυχιατρική δομή και σήμερα αναμενόταν να εκδικαστεί η υπόθεση. Πριν από 10 χρόνια, ο 31χρονος είχε ένα σοβαρό τροχαίο για το οποίο χρειάστηκε να παραμείνει στη ΜΕΘ περίπου 40 ημέρες, ενώ περίπου το ίδιο διάστημα έχασε τον πατέρα του σε ηλικία μόλις 39 ετών. Πληροφορίες θέλουν η μητέρα του να πάσχει από σχιζοφρένεια και είναι έγκλειστη σε ψυχιατρείο.

Έγκλημα στη Κυπαρισσία

Πάμε τώρα την επόμενη μέρα. Τετάρτη 07 Απριλίου και η κοινωνία συγκλονίζεται από την δολοφονία ενός 39χρονου υπαλλήλου σε κατάσταση κινητής τηλεφωνίας επειδή ήρθε... φουσκωμένος ο λογαριασμός ενός 72χρονου άνδρα!

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 39χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος με είδη κινητής τηλεφωνίας το μεσημέρι της Τετάρτης (7/4) στην Κυπαρισσία, όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας τον δολοφόνησε εν ψυχρώ με το περίστροφο που είχε στην κατοχή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προηγήθηκε λεκτική διένεξη μεταξύ των δύο ανδρών για το λογαριασμό τηλεφώνου του 72χρονου.

Ο 72χρονος, πρώην λαχειοπώλης, πήγε στο κατάστημα του θύματος προκειμένου να πληρώσει έναν λογαριασμό που είχε λήξει. Μετά από λεκτική διένεξη με τον 39χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος έφυγε από το κατάστημα και απέστρεψε μετά από λίγη ώρα, έχοντας στα χέρια του το περίστροφο. Τότε πυροβόλησε τον 39χρονο και τράπηκε σε φυγή.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ο δράστης παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας. Ο δράστης, που στο παρελθόν πωλούσε λαχεία, περιγράφεται ως χαρακτήρας οξύθυμος και αντικοινωνικός. Ο 39χρονος ήταν παντρεμένος και είχε ένα παιδάκι μόλις δύο ετών.

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό

Μια μέρα μετά. Πέμπτη 08 Απριλίου. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που έγινε στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα. Άνδρας αποσωλήνωσε 76χρονο επειδή τον... ενοχλούσε ο θόρυβος με αποτέλεσμα ο τελευταίος να βρει τραγικό θάνατο.

Η υπόθεση είχε άρωμα θρίλερ εξαρχής με το νοσοκομείο να καλεί άμεσα την αστυνομία, καθώς υπήρχε η υποψία για εγκληματική ενέργεια ήδη από το βράδυ της Τετάρτης (7/4). Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε χθες το βράδυ από τους γιατρούς αποσυνδεδεμένος από το μηχάνημα με την ειδική μάσκα.

Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κρατήσουν στη ζωή τον ηλικιωμένο και από το νοσοκομείο ειδοποιήθηκε η αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει εγκληματική ενεργεία σχετικά με την αποσύνδεση διασωληνωμένου ασθενή.

Έτσι από σήμερα το πρωί οι άνθρωποι της Ασφάλειας ξεκίνησαν τις έρευνές τους για να εξετάσουν το ενδεχόμενο να υπήρξε τεχνικό σφάλμα ή ανθρώπινη παρέμβαση.

Οι υποψίες των Αρχών κινήθηκαν γύρω από τον 60χρονο αλλοδαπό που νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο με το θύμα και έτσι το πρωί της Πέμπτης (8/4) η σήμανση βρέθηκε στον θάλαμο και πήρε στοιχεία.

Πάνω στο μηχάνημα του αναπνευστήρα βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αποτυπώματα του 60χρονου, ενώ εξετάζεται εάν ο φερόμενος ως δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και τα στοιχεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ο δράστης φέρεται να ενοχλείτο από τον θόρυβο που έκανε το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης του θύματος και σε κάποια στιγμή αργά χθες το βράδυ, ενώ ήταν οι δυο τους στο δωμάτιο, το αποσυνέδεσε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 76χρονος.

Αυτοκτονία στο Metropolitan

Και φτάνουμε στο σήμερα! Παρασκευή 09 Απριλίου. Άνδρας αυτοκτονεί στο Metropolitan πέφτοντας στο κενό και βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Ο 75χρονος εντοπίστηκε να κείτεται στο πεζοδρόμιο χωρίς τις αισθήσεις του από περαστικούς, που κάλεσαν το προσωπικό του νοσοκομείου για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας νοσηλευόταν στο παθολογικό τμήμα και δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Συμπέρασμα

Η "μαύρη εβδομάδα" ολοκληρώνεται σήμερα με τέσσερις τραγωδίες σε ισάριθμές μέρες! Τι φταίει; Ποια η αιτία του κακού; Είναι η καραντίνα, το "κλείσιμο" και η κακή ψυχολογία ο λόγος που οδηγεί σε δολοφονίες και αυτοκτονίες; Δεν αντέχει άλλο ο κόσμος; Η αλήθεια είναι πως τα σχόλια στα social media έχουν πάρει "φωτιά"

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share