Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Δυστύχημα στη Γαύδο: Συγκλονίζει ο φίλος και οδηγός του μοιραίου ΙΧ - «Μπορούσε να σωθεί η Κορίνα! Εγώ και μόνο εγώ φταίω»

«Γνωριζόμασταν από το 2017, αλλά τώρα ήρθαμε πιο κοντά»

13 Απριλίου 2021 16:15
Δυστύχημα στη Γαύδο: Συγκλονίζει ο φίλος και οδηγός του μοιραίου ΙΧ - «Μπορούσε να σωθεί η Κορίνα! Εγώ και μόνο εγώ φταίω»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δυστύχημα στη Γαύδο: «Ραγίζει» καρδιές ο φίλος της όμορφης Κορίνας που έχασε τη ζωή της στη Γαύδο όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε σε γκρεμό 70 – 80 μέτρων τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Ο 40χρονος δηλώνει υπεύθυνος για το τροχαίο στη Γαύδο το οποίο κόστισε τη ζωή της 25χρονης Κορίνας, ενώ κι ο ίδιος νοσηλεύεται τραυματισμένος. «Εγώ και μόνο εγώ φταίω», λέει στο TLive και στην Τατιάνα Στεφανίδου, καθώς θυμάται το αυτοκίνητο να κατρακυλά με τους δύο τους μέσα στο γκρεμό βάθους 70 – 80 μέτρων.

Συνεχίζοντας ο 40χρονος μιλάει για την αδικοχαμένη φίλη του, λέγοντας πώς «ήταν ένας άγγελος» και πως ο ίδιος τη λάτρευε αληθινά: «Γνωριζόμασταν από το 2017, αλλά τώρα ήρθαμε πιο κοντά».

Θυμάται ότι η Κορίνα ήταν ζωντανή και μιλούσανε μέσα στα συντρίμμια του παραμορφωμένου αυτοκινήτου: «Μου έλεγε ότι πονάει πολύ το πόδι της» κι εγώ προσπαθούσα να την ανακουφίσω με κάποια κουβερτούλα.

Δυστύχημα στη Γαύδο

Επειδή το κινητό δεν είχε σήμα κάτω στο γκρεμό, ο 40χρονος είπε στην Κορίνα πως θα ανέβει στο δρόμο για να τηλεφωνήσει για βοήθεια. Όντως, πήρε το 166 και σε 10′ λεπτά έφτασε ασθενοφόρο με γιατρό και ένας πυροσβέστης.

«Όλα αυτά στις 6 το πρωί, όμως, το ελικόπτερο έφτασε 11:00 με 12:00, αλλά η Κορίνα είχε πεθάνει από τις 10:00 το πρωί», λέει ο 40χρονος.

Δυστύχημα στη Γαύδο: «Είχε υποστεί τρομερή ρήξη στον πνεύμονα της» - Σοκάρει ο ιατροδικαστής για το θάνατος της 25χρονης

Δυστύχημα στη Γαύδο: Συγκλονίζει το θανατηφόρο τροχαίο προχτές την Κυριακή στο νησί, όπου μια φοιτήτρια 25 ετών έχασε τη ζωή της με τον πλέον τραγικό τρόπο αφού το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε σαν συνοδηγός, έπεσε σε γκρεμό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το flashnews.gr, στις όποιες μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής υπήρξαν ότι η κοπέλα μπορεί να έζησε 5 και 6 ώρες μετά το τραγικό συμβάν, ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης που πραγματοποίησε χθες την ιατροδικαστική εξέταση είναι κατηγορηματικός, ότι δηλαδή αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συμβεί αφού η κοπέλα, εκτός από ακάσχετη αιμορραγία είχε υποστεί τρομερή ρήξη στον έναν πνεύμονα της, που σημαίνει ότι είχε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, το οποίο πλέον προσπαθούσε να καλύψει ο άλλος, υγιής πνεύμονάς της.

«Έκανε κατάγματα στα πλευρά και ουσιαστικά προκάλεσαν ολικό πρόβλημα στον έναν πνεύμονα που πλέον δεν λειτουργούσε. Εκτός της αιμορραγίας είχαμε και μη λειτουργία του ενός πνεύμονα. Ο άλλος πνεύμονας που λειτουργούσε προσπαθούσε να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου. Κατά συνέπεια ένας άνθρωπος με τέτοιες κακώσεις δεν μπορεί να ζήσει για περισσότερες από 2 έως 2,5 ώρες από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα», επισημαίνει ο κ Μπελιβάνης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ατύχημα έγινε τις πρωινές ώρες χωρίς να μπορεί να πει κάποιος επακριβώς, το πότε.

Ο κύριος Μπελιβάνης πάντως μπορεί να δικαιολογήσει τις όποιες μαρτυρίες κατοίκων που μιλούν ότι πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να "φύγει" η άτυχη φοιτήτρια αφού όπως τονίζει «η έννοια του θανάτου για τον απλό πολίτη, ειδικά για έναν πολίτη που ζει σε απομακρυσμένη περιοχή όπως στη Γαύδο, είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ξέρουμε εμείς ως γιατροί. Μπορεί να δουν το οτιδήποτε και να το μεταφράσουν ως "σημάδι ζωής" και είναι κάτι το οποίο μου χει τύχει κι άλλες φορές. Η επιβίωση, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα τρομακτικά τραύματα του ανθρώπου είναι πολύ συγκεκριμένη. Δεν μπορεί να είναι 6 και 7 ώρες».

Σε ότι αφορά στην αιτία του δυστυχήματος πέραν των όσων μπορεί να κατέθεσε ο οδηγός, δεν μπορεί να προκύψει ασφαλές συμπέρασμα εάν δεν γίνει πραγματογνωμοσύνη στα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

Την Τετάρτη το τελευταίο «αντίο» στην 25χρονη

Η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα γίνει αύριο Τετάρτη στην Κέρκυρα στον Ιερό Ναό Καναλίων στις 5 το απόγευμα.

Τραγικές φιγούρες, φυσικά, οι γονείς οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν το παιδί τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share