Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αποκάλυψη Άδωνι Γεωργιάδη για το άνοιγμα της εστίασης (Video)

Τι βρίσκεται στο «τραπέζι» για το λιανεμπόριο

13 Απριλίου 2021 12:58
Αποκάλυψη Άδωνι Γεωργιάδη για το άνοιγμα της εστίασης (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Για το σχέδιο της κυβέρνησης αναφορικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση και στο λιανεμπόριο, αλλά και για το τι εξετάζεται για το Πάσχα, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η εστίαση θα μπορούσε να ανοίξει μετά το Πάσχα και ενδεχομένως να προηγηθεί του τουρισμού. Παράλληλα, όπως έχει πει θα ζητήσει από τους ειδικούς να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, τα φροντιστήρια και τα κέντρα αισθητικής.

«Έχουμε πει μετά το Πάσχα, εγώ έχω πει ότι η πλατφόρμα θα είναι λογικά έτοιμη μέχρι τις 10 Μαΐου, κάπου εκεί θα μπορούμε να ανοίξουμε» είπε, προσθέτοντας ότι το άνοιγμα της εστίασης θα προηγηθεί ίσως του τουρισμού, το άνοιγμα του οποίου έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

Παράλληλα, άνοιξε «παράθυρο» για κατάργηση του «click inside» στο λιανεμπόριο πιθανόν και από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτή είναι η πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης, κάτι που θα μπορούσε να αποφασιστεί εάν «προλάβουμε τον στόχο για τα self test για το λιανεμπόριο άμεσα (δουλεύουμε πολύ για αυτό)» και εφ'όσον η πορεία της πανδημίας το επιτρέψει.

Εν τω μεταξύ, σε σχέση με τα εμπορικά κέντρα και το ενδεχόμενο να ανοίξουν, είπε ότι «με τα self tests ο στόχος για τα εμπορικά κέντρα θα είναι πιο εύκολα επιτεύξιμος».

Την ίδια ώρα, σε σχέση με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι «η διαδικασία των self tests ανεβάζει τις πιθανότητες να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή».

Πάντως, επεσήμανε ότι είναι πρόωρο να προβεί σε κάποια εκτίμηση, καθώς αυτό θα ανακοινωθεί επισήμως μα βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ο Μάιος θα είναι μήνας «μεγάλης επιστροφής στην κανονικότητα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share