Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άρση μέτρων: Οι ημερομηνίες για εμπορικά κέντρα, εστίαση και μετακινήσεις - Κλειδί τα self test

Ραγδαίες εξελίξεις! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

13 Απριλίου 2021 12:51
Άρση μέτρων: Οι ημερομηνίες για εμπορικά κέντρα, εστίαση και μετακινήσεις - Κλειδί τα self test
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άρση Μέτρων: Η λειτουργία της εστίασης αλλά και το περαιτέρω άνοιγμα των καταστημάτων μαζί με τις διαδημοτικές μετακινήσεις είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης, που αναμένεται να εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την πορεία των self test.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μπορέσουν να ανοίξουν σταδιακά και μέσα στον Μάιο πλέον η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Όπως σημείωσε η εστίαση είναι πολύ πιθανό να προηγηθεί του τουρισμού και να ανοίξει μετά τις 10 Μαΐου. «Η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη γύρω στις 10 Μαΐου και κάπου εκεί πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε» είπε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε πως: «Η πανδημία έχει πτωτική τάση. Η εμπειρία λέει πως όσο ζεσταίνει ο καιρός αλλά και προοδεύουν οι εμβολιασμοί, βοηθά στην πτώση. Ίσως η εστίαση προηγηθεί του τουρισμού».

Άρση μέτρων: Οι ημερομηνίες για εμπορικά κέντρα, εστίαση και μετακινήσεις

«Πρόθεση να ανοίξουν τη Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα»

Απαντώντας σχετικά με το περαιτέρω άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, ο κ. Γεωργιάδης στάθηκε και πάλι στα self test που χαρακτήρισε υπερόπλο σημειώνοντας πως να τα δεδομένα συνεχίσουν να είναι θετικά και μπορέσουν τα τεστ να επεκταθούν και στα καταστήματα μετά από τα σχολεία τότε από την ερχόμενη Δευτέρα κιόλας θα μπορούν να ανοίξουν και τα εμπορικά κέντρα και τα malls.

Όπως διευκρίνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης: «με τον περιορισμό του τρίωρου μηνύματος και των τετραγωνικών. Η πρόθεση είναι να καταργηθεί το click inside. Ο εμπορικός κόσμος έχει δίκιο να ζητά ευκολότερη πρόσβαση στα καταστήματα. Το Υπουργείο έχει ζητήσει να ανοίξουν από Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα και τα mall. Αν το υπερόπλο των self test είναι στη διάθεσή μας τότε ο στόχος θα είναι πιο εύκολα επιτεύξιμος».

Άρση μέτρων: Οι ημερομηνίες για εμπορικά κέντρα, εστίαση και μετακινήσεις

«Τον Μάιο επιστροφή στην κανονικότητα»

«Έχω αθεράπευτη αισιοδοξία πως ο Μάιος θα είναι ο μήνας της επιστροφής στην κανονικότητα. Έχω επαφές με επιτελείς του ΠΟΥ και η άποψή τους είναι πως μετά από τις 15 Απριλίου η εικόνα θα είναι πολύ καλύτερη στη χώρα μας. Η τεράστια πρόοδος στον εμβολιασμό πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες» σχολίασε αναφορικά με τον επόμενο μήνα.

Ερωτηθείς για το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, σχολίασε πως η διαδικασία των self test ανεβάζει τις πιθανότητες να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share