Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Ιατρικός Σύλλογος Θεσ/κης: Οδηγίες για μετά τη χρήση self test

Χρήσιμες οδηγίες για τους πολίτες

13 Απριλίου 2021 11:00
Ιατρικός Σύλλογος Θεσ/κης: Οδηγίες για μετά τη χρήση self test
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δίνει οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε μετά το self test.

«Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε μετά τη χρήση του αλλά να συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Οδηγίες για μετά τη χρήση των self test από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

«Τα self tests έχουν ως κύριο σκοπό την ανίχνευση ασυμπτωματικών φορέων του ιού SARS-COV-2. Είναι ένα εργαλείο κατά της διασποράς του ιού που βοηθά και στην επιδημιολογική καταγραφή του», αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που εκδόθηκε ύστερα από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σε μια προσπάθεια να συνδράμει την προσπάθεια της πολιτείας και της κοινωνίας να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Αναλυτικά οι οδηγίες του ΙΣΘ

  • Στην περίπτωση που διενεργήσουμε το τεστ και μας δώσει αρνητικό αποτέλεσμα δεν επαναπαυόμαστε αλλά συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας φορώντας μάσκα, κρατώντας αποστάσεις, εφαρμόζοντας καλή υγιεινή των χεριών κτλ. Το αρνητικό αποτέλεσμα δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν έχει μολυνθεί από τον ιό. Ειδικότερα αν ο ασθενής έχει χαμηλό ιικό φορτίο υπάρχει περίπτωση να μην ανιχνευθεί ο ιός με το Self-test!
  • Στην περίπτωση που εκτελέσουμε το τεστ και μας δώσει θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει αυτό να επιβεβαιωθεί σε μικροβιολογικό-βιοπαθολογικό εργαστήριο. Παραμένουμε σπίτι σε καραντίνα έως την έκδοση του αποτελέσματος της μοριακής εξέτασης από το εργαστήριο.
  • Εάν έχουμε συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, απώλεια γεύσης ή όρασης, καταβολή, θα πρέπει να απευθυνόμαστε αμέσως στο γιατρό μας.
  • Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε: στις οδηγίες του self test, στη σωστή λήψη του δείγματος, στη σωστή εκτέλεση του τεστ, στη σωστή απόρριψή του σε σακουλάκι που σφραγίζει και στην καταγραφή του αποτελέσματος στο self-testing.gov.gr.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share