Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μετακίνηση εκτός νομού: «Μπλόκο» Δημοσθένη Σαρηγιάννη για Πάσχα στο χωριό

«Για να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι»

13 Απριλίου 2021 10:10
Μετακίνηση εκτός νομού: «Μπλόκο» Δημοσθένη Σαρηγιάννη για Πάσχα στο χωριό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μετακίνηση εκτός νομού: «Μπλόκο» βάζει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης για Πάσχα στο χωριό! «Να μην κάνουμε στο χωριό Πάσχα γιατί θα ήταν καλό να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι και να μη διώξουμε αυτό που έχουμε χτίσει έως τότε και να το διατηρήσουμε και να το στερεώσουμε», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 o ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ. Παράλληλα, δείτε όλα τα σενάρια που εξετάζουν οι ειδικοί για το Πάσχα.

«Θα πρέπει να μη ρίξουμε τις άμυνες, τα μέτρα προστασίας και τις μάσκες, αποστάσεις κλπ και να μεγιστοποιήσουμε την εφαρμογή των self test», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης επισημαίνοντας ότι υπάρχει πίεση στο σύστημα της υγείας.

Δημοσθένης Σαρηγιάννης για Πάσχα στο χωριό

«Στα 250.000 self test που έγιναν το Σαββατοκυριάκο και τη Δευτέρα βρέθηκαν περίπου 600 ασυμπτωματικοί δείχνει ότι οι πιθανότητες να κολλήσουν αυτοί οι άνθρωποι άλλους είναι πολύ μεγάλες. Θα βρούμε από αυτούς και άλλους από την ιχνηλάτηση, πρόσθεσε. Παράλληλα εξέφρασε τις ενστάσεις του για το άνοιγμα της εστίασης στον απόηχο των κορωνοπάρτι.

Κορωνοϊός: Σοκαριστική πρόβλεψη Σαρηγιάννη - «Θα φτάσουμε και τα 10.000 κρούσματα»

Σε μια σοκαριστική πρόβλεψη προχωρά ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, που επεσήμανε πως μπορεί να φτάσουμε ακόμη και στα 10.000 κρούσματα ημερησίως για τον κορωνοϊό.

Αυτό, πάντως, δεν είναι τόσο ανησυχητικό όσο φαντάζει, επισημαίνοντας πως η αύξηση αυτή θα έρθει με βάση τα αυξημένα τεστ, που θα φέρουν τα self tests, τη στιγμή που προχωρούν οι εμβολιασμοί στην χώρα.

Κορωνοϊός: Η πρόβλεψη Σαρηγιάννη για την «έκρηξη» κρουσμάτων

«Με τα self tests θα δούμε 8.000 και 10.000 κρούσματα και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό καθώς αυτοί θα είναι οι άνθρωποι που χάναμε, οι ασυμπτωματικοί δηλαδή, κι έτσι θα αποφύγουμε τη διασπορά», σημείωσε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Την τελευταία εβδομάδα η επιδημιολογική εικόνα στη Θεσσαλονίκη είναι αυξητική σε σχέση με την Αττική. «Στην Αττική σε λίγο θα φτάσουμε σε ένα επίπεδο κορύφωσης, το οποίο θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται λίγο πριν από τα μέσα του Απριλίου, δηλαδή σε μία εβδομάδα από τώρα. H σταθεροποίηση και η αποκλιμάκωση εξαρτάται από το τι κάνουμε. Βασίζονται στη λογική ότι κάνουμε τα self test και καταφέρνουμε να βάλουμε σε πραγματική καραντίνα αυτούς που είναι θετικοί», ανέφερε ο καθηγητής.

Πρόσθεσε, ακόμα ότι δεν υπάρχουν πλέον οι δυνατότητες να γίνουν αεροδιακομιδές στην Αθήνα, όπως συνέβαινε το προηγούμενο διάστημα.

«Υγειονομικά είναι σωστή η απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη. Δικαιολογώ την απόφαση κυρίως για την προοπτική που υπάρχει να πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας. Αυτό που εμείς βλέπουμε είναι ότι με τα ανοίγματα και τα self test δυστυχώς η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι τα μέσα περίπου του μήνα όσον αφοράς τα κρούσματα και σίγουρα βλέπουμε αύξηση μέχρι το τέλος του μήνα σε ανάγκες για κλίνες ΜΕΘ και διασωληνωμένους», είπε.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Σαρηγιάννης είπε πως δεν τον τρομάζει το άνοιγμα σε όλες τις περιοχές της χώρας με δεδομένη τη χρήση των self test από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Για το αν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό είπε ότι «οι συνθήκες στα νοσοκομεία στο τέλος του Απρίλη θα είναι τέτοιες ώστε ο καθένας μας – λογικά σκεπτόμενος – δε θα θελήσει να το ρισκάρει για τον εαυτό του και την οικογένειά του».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share