Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Self test: Επεκτείνονται σε εργαζόμενους λιανεμπορίου, delivery και μεταφορές

Ποιοι παίρνουν σειρά;

13 Απριλίου 2021 07:50
Self test: Επεκτείνονται σε εργαζόμενους λιανεμπορίου, delivery και μεταφορές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρκετά... πετυχημένο ήταν το άνοιγμα των Λυκείων με τους μαθητές να επιστρέφουν στις τάξεις τους έχοντας κάνει self test. Μάλιστα, φαίνεται πως κυβέρνηση και ειδικοί είναι αρκετά ευχαριστημένοι και έχουν σκοπό να επεκτείνουν τα self test... Ποιοι έχουν σειρά;

Ειδικότερα, η επιστροφή στα θρανία έγινε με όλα τα μέτρα, ενώ οι μαθητές που βρέθηκαν θετικοί, εννοείται πως δε πήγαν στις τάξεις. Συνολικά εντοπίστηκαν 613 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα self test, με το ποσοστό θετικότητας να ανέρχεται σε 0.25%. Οι μαθητές που βρέθηκαν θετικοί θα πρέπει να κάνουν μοριακό τεστ για να επιστρέψουν τις αίθουσες. Όμως, ας πάμε να μάθουμε ποιοι παίρνουν σειρά για τα self test!

Self test

Self test - Ποιοι παίρνουν σειρά;

Μετά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, σειρά παίρνουν οι εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους για να κάνουν self test. Την επόμενη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν τα τεστ και οι εργαζόμενοι σε κλάδους όπως τα σούπερ μάρκετ, οι ντελιβεράδες, αλλά και εργαζόμενοι στις μεταφορές.

Η διαδικασία δεν αναμένεται να αλλάξει και θα είναι η ίδια με αυτή που ακολουθείται στα λύκεια. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν προμηθεύονται το self test από τα φαρμακεία με τον αριθμό ΑΜΚΑ τους, ενώ αναμένεται να έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε δύο self test την εβδομάδα.

Τι λένε οι ειδικοί για τα τεστ;

H καθηγήτρια Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού μίλησε για τα self test λέγοντας πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως οδηγός για το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς, ενώ ο καθηγητής Γ. Παυλάκης τάχθηκε υπέρ της επέκτασης της χρήσης τους.

self test σε εργαζομένους

"Γυρνάμε σελίδα. Η γνώση είμαι δύναμη. Με τον αριθμό θετικών μαθητών και καθηγητών στην covid, έχουμε ανιχνευτές που μας λένε που είναι ο ιός. Έλεγα ότι αν θέλουμε να ανοίξουμε χρειαζόμαστε τεστ, τεστ που γίνονται και να υπάρχει η πλατφόρμα που θα λέει ακριβώς τι υπάρχει επί του εδάφους. Είναι η γνώση που θα φέρει δύναμη. Περίπου 3 στους 1000 που πηγαίνουν στα σχολεία είναι θετικοί.

Δεν είναι μόνο ότι το ξέρετε ως αριθμό, μπορείτε να τους απομονώσετε να κάτσουν καραντίνα και μπορούμε να χτυπήσουμε τον ιό εκεί που τον πονάει. Στους ανθρώπους που μολύνθηκαν πρόσφατα και μεταδίδουν τον ιό. Ο ιός πηγαίνει και στα σχολεία και από εκεί πηγαίνει σε άλλα σπίτια. Αυτό είναι το πρόβλημα όταν ανοίγουν τα σχολεία σε εποχή που η επιδημία βράζει. Τώρα ξέρουμε τα νούμερα", σχολίασε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share