Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

Κορωνοϊός - Lockdown: Πάσχα στο χωριό με... self test;

Πότε θα αποφασίσει η Κυβέρνηση;

13 Απριλίου 2021 07:25
Κορωνοϊός - Lockdown: Πάσχα στο χωριό με... self test;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός - Lockdown: Κυβέρνηση και ειδικοί είναι πλέον με το βλέμμα στο Πάσχα, καθώς μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι ένα διάστημα συλλογής δεδομένων και επιτήρησης της επιδημιολογικής επίπτωσης. Λέτε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό; Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης με τα self test;

Οι σκέψεις Κυβέρνησης και ειδικών για το Πάσχα

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή λειτουργεί το λιανεμπόριο με αυστηρούς περιορισμούς εκτός από την Κοζάνη για την οποία αναμένεται να αποφασίσουν οι επιστήμονες ξανά εντός της εβδομάδας, ενώ χθες Δευτέρα (12/04) επέστρεψαν και οι μαθητές των Λυκείων στα σχολεία. Από εδώ και στο εξής εκτός από μερικά διορθωτικά βήματα που αφορούν σε συγκεκριμένες περιοχές εντός του μήνα δεν αναμένεται κάποια μεγάλη αλλαγή όσον αφορά στο μείγμα του lockdown που ισχύει.

Τι θα ισχύει το πάσχα;

Οι ειδικοί επιθυμούν να έχουν μπροστά τους ένα διάστημα δύο εβδομάδων στις οποίες θα διαφανούν οι επιπτώσεις στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας από τα βήματα χαλάρωσης που έχουν γίνει ενώ παράλληλα ελπίζουν πως τα νοσοκομεία της χώρας θα αποσυμπιεστούν ως αποτέλεσμα της σταθεροποίησης στη διασπορά του κορωνοϊού.

Επόμενος σταθμός η Μεγάλη Εβδομάδα! Τότε, σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής οι επιστήμονες αναμένεται να αποφασίσουν το κατά πόσο είναι εφικτό να απελευθερωθούν πλήρως οι διαδημοτικές μετακινήσεις και φυσικά οι διαπεριφερειακές οι οποίες "ξεκλειδώνουν" το Πάσχα στο χωριό.

Πάσχα και self test

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr το κυβερνητικό επιτελείο έχει καταλήξει στο ότι οι μετακινήσεις από νομό σε νομό πρέπει να απελευθερωθούν προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να μεταβούν στα χωριά τους για τις γιορτές του Πάσχα.

Αυτή μάλιστα θα είναι και η πρόταση της κυβέρνησης προς την επιτροπή των λοιμωξιολόγων επί της οποίας θα αποφασίσουν οι επιστήμονες. Προϋπόθεση τόσο για αυτή την εξέλιξη όσο και για την έγκρισή της είναι η πορεία της πανδημίας να βρίσκεται σε θετική τροχιά και να μην υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις τόσο όσον αφορά την διασπορά όσο και την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share