Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ξεκινάει το πείραμα των Ολλανδών στη Ρόδο! Τουρίστες για διακοπές στη χώρα μας την ίδια ώρα που οι Έλληνες απαγορεύεται να βγουν από το σπίτι τους!

Αν είσαι ξένος μπορείς να ζήσεις στη χώρα μας! Αν είσαι Έλληνας όχι

12 Απριλίου 2021 14:08
Ξεκινάει το πείραμα των Ολλανδών στη Ρόδο! Τουρίστες για διακοπές στη χώρα μας την ίδια ώρα που οι Έλληνες απαγορεύεται να βγουν από το σπίτι τους!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουρισμός: Το απόγευμα της Δευτέρας (12/04) πρόκειται να φτάσουν στο νησί της Ρόδου οι 189 Ολλανδοί τουρίστες που θα συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα για το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου.

Οι διακοπές των τουριστών στη Ρόδο θα ξεκινήσουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 19 Απριλίου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι Ολλανδοί που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ανέρχονται σε 189 άτομα, είναι διαφόρων ηλικιών και αναμένεται να φτάσουν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» με μία πτήση της αεροπορικής εταιρείας Transavia στις 17.40.

Θα έχουν δύο συνοδούς και όλοι τους θα έχουν ήδη κάνει μοριακό τεστ με αρνητικό φυσικά αποτέλεσμα, τρεις ημέρες πριν και λίγο πριν φύγουν, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας αναχώρησης θα υποβληθούν και σε rapid test. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψουν. Σύμφωνα με τις οδηγίες, τρεις ημέρες πριν φύγουν από τη Ρόδο θα υποβληθούν και πάλι σε μοριακό τεστ και λίγες ώρες πριν ταξιδέψουν θα κάνουν ξανά ένα rapid test. Σημειώνεται ότι την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουν και όσοι άλλοι θα βρίσκονται μέσα στο ίδιο αεροπλάνο και αυτό για ευνόητους λόγους.

Ξεκινάει το πείραμα των Ολλανδών στη Ρόδο

Οι τουρίστες θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου Mitsis Grand Beach Hotel που θα τους φιλοξενήσει για μία εβδομάδα, ενώ πιθανόν να υπάρχουν και κάποια μικρά event για την ψυχαγωγία τους. Άλλοι πελάτες δεν θα υπάρχουν.

Εντός του ξενοδοχείου θα ακολουθούν τις οδηγίες και τα μέτρα που προβλέπουν τα νέα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό.

Οι τουρίστες θα ενημερωθούν ότι θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τους κανόνες, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Τουρισμός: Αυτά θα ισχύσουν το καλοκαίρι για Έλληνες και τουρίστες

Τουρισμός: Σε αντεπίθεση ο κλάδος των βραχυχρόνιων χρεώσεων για το καλοκαίρι

Με τις ελπίδες για το άνοιγμα του τουρισμού να αυξάνονται με τα εμβόλια και το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό στα σπάργανα, ο αναπτυσσόμενος κλάδος των BNB ετοιμάζει τα ακίνητά του για το καλοκαίρι.

Εκπρόσωποι του κλάδου δεν κρύβουν τη συγκρατημένη αισιοδοξία τους ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από το περσινό και η βραχυχρόνια μίσθωση θα βγει ωφελημένη από τις νέες συνθήκες που έφερε ο κορωνοϊός στα ταξιδιωτικά και τουριστικά ήθη.

Τουρισμός και βραχυχρόνια μίσθωση
Ήδη, η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στη χώρα, η ΜΙΝΤ- Διαχείριση ακινήτων BnB-, εξαπολύει αντεπίθεση στις τουριστικές περιοχές της χώρας αλλά και στα νότια προάστια της Αθήνας. Με πάνω από 300 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, φιλοξενώντας 14.000 επισκέπτες σε ετήσια βάση, ισχυρή παρουσία στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πιερία, Πάρο και Ηράκλειο, επεκτείνεται τώρα στα φιλόξενα Χανιά και στο Ρέθυμνο, σχεδιάζοντας επενδύσεις σε νέες υπηρεσίες και θέσεις εργασίας. Στόχος της είναι να ενισχυθεί το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της, ώστε να παρέχει ακόμη πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης σε περισσότερους ιδιοκτήτες, συμβάλλοντας από την πλευρά της στο ελκυστικό τουριστικό προϊόν της Κρήτης. Αντίστοιχη κινητικότητα παρουσιάζεται και στις τουριστικές περιοχές της Αττικής, με ιδιαίτερη έμφαση σε βίλες και πολυτελή καταλύματα στα νότια προάστια.

Παρά τον ανταγωνισμό στον κλάδο, η ΜΙΝΤ χτίζει σχέσεις αμοιβαίου οφέλους και εμπιστοσύνης με τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς από τη στιγμή που παραλαμβάνει το κλειδί, ο πελάτης απλά αρχίζει να εισπράττει, χωρίς άγχη, γραφειοκρατίες και άλλες χρονοβόρες διαδικασίες. Κάνοντας χρήση ειδικών εργαλείων αλλά και εξειδικευμένου προσωπικού στο revenue management, η εταιρεία μπορεί να βελτιώσει τα έσοδα για τους πελάτες της σε τέτοιο βαθμό που η αμοιβή της να μην κοστίζει τελικά τίποτα. Πιο συγκεκριμένα, το ολοκληρωμένο πακέτο της περιλαμβάνει πλήθος υπηρεσιών όπως εκτίμηση εσόδων (δωρεάν αξιολόγηση του ακινήτου και προτάσεις για μεγαλύτερη απόδοση), επαγγελματική φωτογράφιση και η σωστή προβολή και άρτια τιμολόγηση του ακινήτου σε πλατφόρμες όπως Airbnb, Booking.com, Expedia.com καθώς και κανάλια προώθησης μέσω δικτύου συνεργατών για off-line κρατήσεις.

25.000 τουρίστες για διακοπές την ίδια ώρα που οι Έλληνες απαγορεύεται

Σε τρεις φάσεις η διαδικασία
Στην πράξη, η συνεργασία των ιδιοκτητών με τη ΜΙΝΤ είναι μια εύκολη, άκοπη και κερδοφόρα διαδικασία, που διακρίνεται σε τρεις φάσεις. Σε πρώτη φάση, η Mint προετοιμάζει και αξιολογεί το ακίνητο, δίνει εκτίμηση απόδοσης εσόδων και προτείνει λύσεις για τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Αναλαμβάνει τις απαραίτητες επισκευές, το ενιαίο ύφος στην επίπλωση και την διακόσμηση, ώστε να το κάνει ελκυστικό. Κανονίζει επαγγελματική φωτογράφηση, περιγράφει με σαφήνεια και ειλικρίνεια τον χώρο, παρέχοντας στον επισκέπτη όλα όσα πρέπει να γνωρίζει για την περιοχή, τις παροχές, κλπ.

Σε δεύτερη φάση, δημιουργεί την καταχώρηση, αναδεικνύοντας το ακίνητο με τη σωστή αισθητική, πληροφορίες και κατάλληλη τιμολόγηση με ειδικό λογισμικό, γλιτώνοντας τον ιδιοκτήτη από την έρευνα αγοράς. Προωθεί το ακίνητο σε περισσότερες πλατφόρμες μίσθωσης και το κυριότερο, φροντίζει να μην υπάρχουν διπλοκρατήσεις και διαφορές στην τιμολόγηση.

Στην τρίτη και τελική φάση των κρατήσεων, η ΜΙΝΤ επικοινωνεί άμεσα και κατανοητά με τον επισκέπτη, φροντίζει για την καθαριότητα και τον ιματισμό του ακινήτου, για όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας από την covid19 και να έχει σε ετοιμότητα συνεργείο για τυχόν τεχνικές βλάβες σε 24ωρη βάση, ενώ προσφέρει επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού και απολύμανσης για όλα τα ακίνητα.

Φυσικά, όλη αυτή η διαδικασία υποστηρίζεται από νομική και λογιστική παρακολούθηση, που διευκολύνει διαρκώς τον ιδιοκτήτη και του παρέχει χρήσιμη πληροφόρηση και εξοικονόμηση πόρων. Με το πακέτο υπηρεσιών της, η εταιρεία αυξάνει την πληρότητα των ακινήτων της και εξοικονομεί κόπο, χρήμα και γραφειοκρατία για τον ιδιοκτήτη, προσθέτοντας αξία στο ακίνητό του. Σε καιρούς ανασφάλειας και αβεβαιότητας, η ΜΙΝΤ απέδειξε ότι μπορεί να πάει τον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης ένα βήμα πιο πέρα και είναι έτοιμη να αποτελέσει τον κορυφαίο πρεσβευτή του ΒΝΒ στις τουριστικές περιοχές της χώρας, αυτό το καλοκαίρι. Όπως έχει αναφέρει εξάλλου και ο Νάσος Γαβαλάς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΙΝΤ - Διαχείριση Ακινήτων BNB και Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Διαχείρισης Ακινήτων (STAMA), ο προγραμματισμός του εμβολιασμού θα άρει την αβεβαιότητα και τις επιφυλάξεις, ώστε ο κόσμος να ταξιδέψει με ασφάλεια φέτος το καλοκαίρι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share