Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Φωτιά στη Σάμο

Συναγερμός στην πυροσβεστική

12 Απριλίου 2021 12:36
Φωτιά στη Σάμο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε εξέλιξη είναι φωτιά στο Βαθύ της Σάμου, όπου καίγεται δασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Την επιχείρηση συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες.

Ενώ, τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή Ξυλάδικα στη Θεσσαλονίκη.

Φωτιά-Άνδρος: Ντοκουμέντο-σοκ! «Θα βάλω φωτιά» είχε πει πρόεδρος κοινότητας του νησιού (Video)

Ένα σοκαριστικό ντοκουμέντο που έχει σχέση με τη μεγάλη φωτιά στην Άνδρο έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος της Κοινότητας Μακροταντάλου, Ανδρέας Τριδήμας, είπε πως θα βάλει φωτιά στο νησί λόγω της διαφωνίας του με τους νέους δασικούς χάρτες!

«Εγώ έχω να πω σαν αγρότης στο επάγγελμα, ότι από δω και μπρος να έχετε στα υπόψη σας ότι θα έχουμε μεγάλες φωτιές στην Άνδρο. Πυρκαγιές! Για το λόγο τον οποίο ότι εγώ έχω μια ιδιοκτησία από τον παππού μου, ογδόντα στρέμματα, και την έχουν χαρακτηρίσει δασική.

Θα βάλω αναγκαστικά φωτιά για να τους αποδείξω ότι αυτό το καλλιεργούσε ο παππούς μου. Οπότε σαν πρόεδρος έχω να πω ότι να αναμένετε μεγάλες φωτιές, μετά από αυτούς τους χάρτες που είδαμε. Όλοι οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί και λένε "θα τους δείξουμε εμείς τι είναι δασικοί χάρτες», είπε ο Ανδρέας Τριδήμας στις 8 Μαρτίου.

Φωτιά στην Άνδρο

«Πρόεδρε, συγγνώμη, μη λες τέτοια πράγματα δημοσίως», είπε ο πρόεδρος Κοινότητας Κορθίου, Ιωάννης Αντωνέλλος.

«Μα αυτή είναι η αλήθεια. Όλοι οι κτηνοτρόφοι, αγρότες, έχουν ξεσηκωθεί. "Δεν μπορεί τη δικιά μου περιουσία να μου τη δείχνει δασική!"», είχε πει ο πρόεδρος Κοινότητας Μακροταντάλου.

«Μη λέμε "θα περιμένουμε φωτιές". Δεν μπορεί να λέμε τέτοια κουβέντα», συνέχισε ο Πρόεδρος Κοινότητας Κορθίου.

«Να είμαστε προετοιμασμένοι, εγώ αυτό λέω!», ανταπάντησε ο κ. Τριδήμας.

Ήδη με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά μεταβαίνει στην Άνδρο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για να διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς. Υπόψη τους έχουν τεθεί οι επίμαχες αναφορές στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ η Πολιτική Προστασία έχει ενημερώσει και τον αρμόδιο εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, εισαγγελέας ερευνά το ενδεχόμενο άρσης απορρήτου των επικοινωνιών για την εξιχνίαση της πυρκαγιάς στην Άνδρο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share