Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ασύλληπτο δράμα στην Πάτρα: Πέθαναν τα δύο παιδιά τους και το τρίτο χαροπαλεύει σε ΜΕΘ

Συγκλονίζει το οικογενειακό δράμα - Δεν το χωράει ανθρώπινος νους

12 Απριλίου 2021 10:03
Ασύλληπτο δράμα στην Πάτρα: Πέθαναν τα δύο παιδιά τους και το τρίτο χαροπαλεύει σε ΜΕΘ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, το τραγικό χτύπημα της μοίρας στην οικογένεια Δασκαλάκη από την Πάτρα. Μετά το θάνατο των παιδιών τους Μαλένας και της Ίριδας, η γνωστή οικογένεια καλείται να αντιμετωπίσει έναν ακόμη εφιάλτη.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Παίδων του ΠΓΝΠ με επικεφαλής τον Ανδρέα Ηλιάδη, δίνουν μάχη να κρατήσουν στη ζωή την τρίτη κόρη της οικογένειας.

Η 8χρονη Τζορτζινα νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων όταν προχθές το απόγευμα υπέστη ανακοπή. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Οι γιατροί την επανέφεραν καρδιοαναπνευστικά και πλέον το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο και σε καταστολή στη ΜΕΘ Παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών με τις επόμενες ώρες να είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη ζωή του. Βρίσκεται σε θεραπευτική υποθερμία και οι γιατροί δίνουν μάχη για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Παιδί σε ΜΕΘ στην Πάτρα

«Είναι ένα στοίχημα ζωής για εμάς. Αυτό το παιδί πρέπει να σωθεί κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν μπορεί αυτή η οικογένεια να αντέξει και τρίτη απώλεια» δήλωσε ο Διευθυντής Ανδρέας Ηλιάδης. Μάλιστα έχουν εφαρμοσθεί ειδικές μέθοδοι για τον εγκέφαλο του παιδιού ώστε να καταφέρει να βγει νικήτρια από τη μάχη που δίνει. Για να σωθεί το παιδί έχουν ενδιαφερθεί γιατροί από όλη την Πάτρα.

Πάτρα: Βρέφος 49 ημερών θετικό στον κορωνοϊό

Πάτρα: Τριψήφιος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Αχαΐα (135 χθες 06.04), με τη μεγαλύτερη διασπορά να καταγράφεται στην Πάτρα. Ωστόσο πληθαίνει και ο αριθμός των παιδιών και κυρίως των βρεφών, που νοσηλεύονται με Covid 19 στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται με πυρετό ένα βρέφος 49 ημερών, που είναι και ο μικρότερος ασθενής με COVID-19 σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στο Πανεπιστημιακό νοσηλεύονται επίσης ένα βρέφος 7 μηνών και άλλα τρία παιδιά, εκ των οποίων το ένα επτά μηνών, το άλλο δύο μηνών και το τρίτο δύο ετών. Ωστόσο δείτε και τι συμβαίνει με το εμβόλιο της AstraZeneca...

Κοινό σύμπτωμα όλων των παιδιών είναι ο υψηλός πυρετός και σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων κάποιος από τους γονείς ή το ευρύτερο συγγενικό τους περιβάλλον ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Οι μικροί ασθενείς δεν είναι μόνο από την Πάτρα αλλά από την ευρύτερη περιφέρειά Δυτικής Ελλάδας και τη Λευκάδα.

Πάτρα: Μωρό 49 ημερών θετικό στον κορωνοϊό

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share