Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ποιο άνοιγμα; Κατάληψη σε Λύκειο της Πετρούπολης με το... καλημέρα

Απίστευτα πράγματα!

12 Απριλίου 2021 10:01
Ποιο άνοιγμα; Κατάληψη σε Λύκειο της Πετρούπολης με το... καλημέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα λύκεια άνοιξαν ξανά για τους μαθητές σήμερα, ωστόσο κάποια τελούν υπό κατάληψη.

Σήμερα επέστρεψαν οι μαθητές στα λύκεια της χώρας, μετά από αρκετούς μήνες που ήταν κλειστά, με μέτρα κατά του κορωνοϊού και self test.

Ωστόσο, όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», το 4ο Λύκειο Πετρουπόλεως τελεί υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου ενημέρωσε τους γονείς ότι τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση λόγω κατάληψης.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «επειδή διαπιστώσαμε ότι το σχολείο είναι υπό κατάληψη, τα μαθήματα σήμερα θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά με τη συνήθη ώρα έναρξης (8 π.μ.). Επομένως ενημερώστε τα παιδιά σας να παραμείνουν στο σπίτι για να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ευχαριστώ πολύ».

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 υπό κατάληψη είναι και μερικά ακόμα σχολεία.

Σχολεία: Η πλατφόρμα των self test έπαθε «σκόιλ ελικικού» - Χαμός στο Twitter (photo)

Σχολεία: Σάλος έχει ξεσπάσει με τη νέα πλατφόρμα για τα self test η οποία θυμίζει... «σκόιλ ελικικού». Ακατανόητα μηνύματα τύπου «σκόιλ ελικικού» όπως με την πλατφόρμα της εκπαίδευσης των επιστημόνων, εμφανίστηκαν και στην πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί για τη διασταύρωση του ΑΜΚΑ προκειμένου να χορηγήσουν τα self tests σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Τα σχόλια στο Twitter πέφτουν «βροχή» για το τι ακριβώς έχει συμβεί, με αρκετούς πάντως να κάνουν λόγο για «fake news». Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου έναν χρόνο, τα λάθη που εντοπίζονταν στα εκπαιδευτικά προγράμματα που καλούνταν να παρακολουθήσουν οι επιστήμονες, προκειμένου να λάβουν το voucher των 600 ευρώ, εν μέσω του ξεσπάσματος της πανδημίας, είχαν πάρει μεγάλες διαστάσεις, με το περίφημο «Σκοιλ Ελικικου» να γίνεται πρώτο trend στο Twitter.

Αυτή τη φορά, αντιμέτωποι με αντίστοιχα δυσνόητα μηνύματα φέρονται να βρέθηκαν οι φαρμακοποιοί στην ειδική πλατφόρμα που έχει ανοίξει για τις ανάγκες των self tests που πρέπει να διατεθούν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων στις 12 Απριλίου.

Χρήστες των κοινωνικών δικτύων έσπευσαν να σχολιάσουν, δημοσιεύοντας σχετικά φωτογραφίες και screenshots, χωρίς να υπάρχει εντούτοις επίσημη ενημέρωση σχετικά με το εάν καταγράφηκαν προβλήματα στην πλατφόρμα.

Μήνυμα ανήρτησε στον λογαριασμό του και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share