Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γιώργος Καραϊβάζ: Έτσι έδρασαν οι εκτελεστές - Τα πρώτα στοιχεία από τα βίντεο

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό

12 Απριλίου 2021 08:35
Γιώργος Καραϊβάζ: Έτσι έδρασαν οι εκτελεστές - Τα πρώτα στοιχεία από τα βίντεο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αστυνομία εξετάζει καρέ-καρέ το υλικό που έχει στα χέρια της για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, που έγινε την Παρασκευή (9/4) έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο οδηγός του μαύρου Beverly έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Είναι μικρόσωμος, φοράει λευκό κράνος με φιμέ τζάμι, μαύρο μπουφάν, τζίν παντελόνι και σκούρα παπούτσια. Ο συνεπιβάτης και εκτελεστής του δημοσιογράφου, είναι σωματώδης με ιδιαίτερα γυμνασμένα πόδια, μπλέ σκούρο στρατιωτικό παντελόνι, χακί μπουφάν με κουκούλα, σκουρόχρωμα παπούτσια, μαύρο σκούφο και μαύρη μάσκα για τον κορωνοϊό.

Το προφίλ των εκτελεστών του Καραϊβάζ

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες ενώ «χτενίζουν» ξενοδοχεία, Airbnb και διαμονές σε σπίτια, ακόμη και ενοικιάσεις οχημάτων, προκειμένου να βρει οποιοδήποτε στοιχείο που θα μπορέσει να τους οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Παράλληλα, γίνονται έρευνες και για τις αφίξεις και αναχωρήσεις αλλά και ύποπτες εισόδους-εξόδους χερσαίων συνόρων. Η δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου έχει σοκάρει τη κοινή γνώμη και μάλιστα ο πρωθυπουργός ζήτησε να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση.

Γιώργος Καραϊβάζ - Τι δείχνουν οι έρευνες στο αυτοκίνητο του;

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ βρίσκεται ήδη σε αποστειρωμένο χώρο της Δίωξης Εγκληματολογικών Ερευνών. Εκεί, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι εκτελεστές να είχαν τοποθετήσει gps tracker προκειμένου να γνωρίζουν με ακρίβεια τις κινήσεις του δημοσιογράφου, κάτι που ωστόσο, σύμφωνα με το κανάλι, δεν δείχνει πολύ πιθανό.

Οι αρχές έχουν στην διάθεσή τους το κινητό τηλέφωνο του θύματος, αλλά και τον φορητό υπολογιστή του, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες, είτε από μηνύματα, είτε από mail.

Μάλιστα, εκτός από τους αυτόπτης μάρτυρες, η ΕΛ.ΑΣ θα ζητήσει κατάθεση και από το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του Γιώργου Καραϊβάζ, προκειμένου να διαπιστώσει αν γνώριζε κανείς αν ο δημοσιογράφος δεχόταν απειλές για την ζωή του ή εάν είχε κάποια ανησυχία το τελευταίο διάστημα.

Οι αστυνομικές αρχές κάνουν πάντως λόγο για συμβόλαιο θανάτου από το οργανωμένο έγκλημα και θεωρούν πιθανό οι εκτελεστές να προέρχονται από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο τρόπος δράσης των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ, έχει ομοιότητες με την δολοφονία του Γιώργου Μακρή στην Βούλα, χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως πως πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share