Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανάσα για τους επιχειρηματίες: Ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Με click away και click inside!

12 Απριλίου 2021 08:12
Ανάσα για τους επιχειρηματίες: Ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, έπειτα από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ στην Περιφέρεια Κοζάνης παραμένει ακόμα κλειστό εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων.

Οι καταναλωτές θα κάνουν τις αγορές τους με με click away και click inside, όπως γίνεται και στην Αθήνα από την προηγούμενη εβδομάδα. Οι καταστηματάρχες μετά τις έντονες διαμαρτυρίες τους στην Κυβέρνηση, σήμερα θ' ανοίξουν τα ρολά των μαγαζιών τους και θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Λιανεμπόριο: Έτσι θα λειτουργήσει σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Στη Θεσσαλονίκη το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει μόνο με τη μέθοδο του click away, ενώ στην Αχαΐα με το click inside και το click away, όπως γίνεται και στην Αττική.

Να σημειωθεί ότι άλλαξε το όριο τω 20 ατόμων στα καταστήματα και πλέον η αναλογία είναι:

  • Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά.
  • Για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών, για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης

Σταμπουλίδης: "Στο τέλος της εβδομάδας θα δούμε πως θα συνεχιστεί η λειτουργία της αγοράς"

Με αφορμή το επερχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου στις δύο περιοχές, ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης, μίλησε στον ΣΚΑΪ. Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι από μπαίνει σε μια μικρή επανεκκίνηση με το click away, δηλαδή η παράδοση εκτός καταστήματος, «προκειμένου να κερδίσουμε κι άλλο υγειονομικό χώρο την ερχόμενη εβδομάδα και στο τέλος της εβδομάδας η Επιτροπή θα ξανασυζητήσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ποια φάση θα συνεχιστεί η επαναλειτουργία της αγοράς στην περιοχή».

Από την άλλη για την Αχαΐα, ο κ. Σταμπουλίδης επισήμανε ότι μπαίνει στο status της Αττικής, με ραντεβού και για παράδοση εκτός και για αγορές εντός του καταστήματος. «Θεωρούμε ότι η αποκλιμάκωση που συντελέστηκε την προηγούμενη εβδομάδα επέτρεψε στους ειδικούς να πάρουν αυτή την απόφαση», τόνισε. Παράλληλα διαβάστε όσα δήλωσε ο Εξαδάκτυλος για τις επιπτώσεις του ανοίγματος του λιανεμπορίου.

Ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ

Από σήμερα, ανοίγουν και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση, θα ανοίξουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, με εξαίρεση όμως τα ΟΠΑΠ Play, αλλά και τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα/ κερματοδέκτη που παραμένουν κλειστά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share