Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

Κορωνοϊός: Νέο χάπι για την θεραπεία της Covid 19 ετοιμάζει η Pfizer

Τι ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer

11 Απριλίου 2021 17:06
Κορωνοϊός: Νέο χάπι για την θεραπεία της Covid 19 ετοιμάζει η Pfizer
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Ευχάριστα φαίνεται πως είναι τα νέα για το φάρμακο PF-07321332, για το οποίο προγραμματίζονται κλινικές δοκιμές Φάσης Ι, όπως ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer την Τρίτη 6 Απριλίου, κατά τη διάρκεια του εαρινού Συμποσίου Φαρμακοχημείας της Αμερικάνικης Χημικής Εταιρείας.

Το φάρμακο PF-07321332 αναμένεται να χορηγείται ως χάπι σε ασθενείς εκτός νοσοκομείου, εφόσον αποδειχθεί ασφαλές και δραστικό μετά από τις κλινικές δοκιμές. Θα μπορεί να λαμβάνεται προληπτικά από ανθρώπους που έχουν εκτεθεί στον ιό, με τα πρώτα σημάδια της λοίμωξης. Παράλληλα δείτε και ποια είναι η πορεία των εμβολιασμών της AstraZeneca στην χώρα μας.

Σύμφωνα με το ΕΚΠΑ, για το χάπι αυτό εργάστηκαν 210 ερευνητές. Τα πρώτα 7 mg παρασκευάστηκαν το τέλος Ιουλίου 2020. Τα πολύ υποσχόμενα φαρμακολογικά αποτελέσματα οδήγησαν στη σύνθεση 100g έως το τέλος Οκτωβρίου 2020, ενώ εντός του επόμενου μήνα, οι χημικοί ανέπτυξαν μέθοδο για τη σύνθεση 1 kg.

Κορωνοϊός: Νέο χάπι για την θεραπεία του ετοιμάζει η Pfizer

Έχουν ξεκινήσει ήδη κλινικές δοκιμές

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι από τον Σεπτέμβριο 2020 έχουν ξεκινήσει κλινικές δοκιμές (τώρα σε φάση Ιβ) άλλου αναστολέα της κύριας πρωτεάσης του κορονοϊού SARS-CoV-2 (που είχε αναπτυχθεί το 2004 για την αντιμετώπιση του SARS), το οποίο όμως είναι κατάλληλο για χορήγηση ενδοφλέβια σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Η συνεχιζόμενη πανδημία απαιτεί επιτακτικά, επιπρόσθετα από την ανάπτυξη και χρήση εμβολίων, την ανάπτυξη πραγματικά αποτελεσματικού αντιικού φαρμάκου για στοχευμένη θεραπεία, το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο όπλο επίσης για πιθανές μελλοντικές πανδημίες.

Κορωνοϊός: Γιατρός που είχε εμβολιαστεί βρέθηκε ξανά θετικός

Κορωνοϊός: Θετικός στον φονικό ιό βρέθηκε γιατρός στη Ναύπακτο, παρά το γεγονός ότι είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σε ανακοίνωσή του. Πρόκειται, πάντα σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, για καρδιολόγο που κάλυπτε το εμβολιαστικό κέντρο και εμφάνισε συμπτώματα.

Την Πέμπτη, ο γιατρός υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ και την Παρασκευή βρέθηκε θετικός στον ιό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο καρδιολόγος είχε εμβολιαστεί από τους πρώτους και είχε λάβει και τις δύο δόσεις. Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει πως υπάρχει ανησυχία, καθώς ο άνθρωπος αυτός κάλυπτε το εμβολιαστικό κέντρο.

Μάλιστα, καταγγέλλει πως παρότι ο γιατρός ενημερώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι βρέθηκε θετικός, συνέχισε να κάνει εμβολιασμούς. Μάλιστα, κατά τον κ. Γιαννάκο, οι εμβολιασμοί συνεχίστηκαν και το απόγευμα της Παρασκευής, χωρίς απολύμανση - παρότι αυτό προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ωστόσο συνεχίζεται το θρίλερ στην Μαλεσίνα καθώς μακραίνει η λίστα των θυμάτων.

Κορωνοϊός: Γιατρός που είχε εμβολιαστεί βρέθηκε ξανά θετικός

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share