Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

Γιώργος Καραϊβάζ: Θλίψη και οδύνη στην κηδεία του - «Είμαστε όλοι με ένα “γιατί;”»

Συντετριμμένη η οικογένειά του

11 Απριλίου 2021 15:19
Γιώργος Καραϊβάζ: Θλίψη και οδύνη στην κηδεία του - «Είμαστε όλοι με ένα “γιατί;”»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε κλίμα θλίψης και οδύνης πραγματοποιείται η κηδεία του Γιώργου Καραϊβάζ, με τη δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου να προκαλεί σοκ σε όλη την Ελλάδα και την εξόδιο ακολουθία να γίνεται στο Καλλίφυτο Δράμας.

Στο πλαίσιο της κηδείας αυτής, φίλοι και συγγενείς μίλησαν για έναν ιδαίτερο και δοτικό άνθρωπο, με τη μητέρα του και την αδελφή του έρχονται και να βρίσκονται σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση, γεγονός φυσιολογικό, με τη δεύτερη νωρίτερα να «σπαράζει» καρδιές με την ανάρτησή της.

Γιώργος Καραϊβάζ: Τα λόγια των συγχωριανών του για το δημοσιογράφο

«Τον θυμόμαστε ως έναν καλό άνθρωπο, φίλο και συγγενή. Έφτασε με την αξία του εκεί, όπου βρέθηκε και το χωριό μας τον αγαπούσε.

Είμαστε όλοι με ένα “γιατί;”. Ήταν εξαιρετικό παιδί, θυμόμαστε να μην πηγαίνει στο σχολείο κάποιες φορές, για να βοηθά τον πατέρα του. Το όνειρό του ήταν να γίνει δημοσιογράφος, ένα όνειρο που του κόστισε τη ζωή».

Γιώργος Καραϊβάζ: Βίντεο ντοκουμέντο από το έγκλημα - Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του

Η Αστυνομία επιχειρεί να λύσει το γρίφο γύρω από τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ, με ένα βίντεο ντοκουμέντο να κυκλοφορεί, απεικονίζοντας τους δολοφόνους του.

Το βίντεο βρίσκεται στα χέρια των υψηλόβαθμων αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την υπόθεση και αναζητούν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών, με το Open να το δημοσιεύει.

Γιώργος Καραϊβάζ: Νέα στοιχεία από τα βίντεο - Το λάθος των δολοφόνων

Στο μεταξύ, νέα δεδομένα προκύπτουν μέσα από τις αναλύσεις των βίντεο από κάμερες της περιοχής που έχουν στη διάθεση τους οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν, ο οδηγός του μαύρου Beverly έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Είναι μικρόσωμος, φοράει λευκό κράνος με φιμέ τζάμι, μαύρο μπουφάν, τζίν παντελόνι και σκούρα παπούτσια.

Ο συνεπιβάτης και εκτελεστής του δημοσιογράφου, είναι σωματώδης με ιδιαίτερα γυμνασμένα πόδια, μπλέ σκούρο στρατιωτικό παντελόνι, χακί μπουφάν με κουκούλα, σκουρόχρωμα παπούτσια, μαύρο σκούφο και μαύρη μάσκα για τον κορωνοϊό. Στο σημείο έφθασαν δέκα λεπτά πριν τον δημοσιογράφο και περίμεναν να παρκάρει το αυτοκίνητο για να κατέβει και να τον εκτελέσουν.

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι υπήρχε μια δεύτερη ομάδα που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο και ενημέρωνε τους εκτελεστές για το δρομολόγιο που ακολουθεί.

Στο μαύρο τζιπ του Γιώργου Καραϊβάζ η κηδεία του οποίου θα τελεστεί σήμερα Κυριακή στις 15:00, στο χωριό του, την Καλλίφυτο Δράμας, εκεί όπου γεννήθηκε, δεν φαίνεται να είχε τοποθετηθεί σύστημα GPS, ενώ δεν έχει εντοπιστεί και το μαύρο Beverly που το ντουέτο των δολοφόνων χρησιμοποίησαν για την εκτέλεση του. Δεν αποκλείουν, είτε να το έχουν αφήσει σε κάποιο σημείο και να μην έχει εντοπιστεί, είτε να είναι ιδιόκτητο ακόμη και να το έχουν ενοικιάσει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις κινήσεις τους φαίνεται πως κάποιος τους ενημερώνει ότι πλησιάζει το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου. Πλέον αυτό που μένει να εξακριβώσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι εάν υπήρχαν συνεργοί στο έγκλημα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση γνωρίζουν το δρομολόγιο διαφυγής τους μετά τη δολοφονία. Όλα δείχνουν ότι αυτή έγινε μέσω της οδού Γρανικού και από την οδό Παπανδρέου κατευθύνθηκαν προς το Άνω Καλαμάκι. Από εκεί πέρα είναι σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για την υπόλοιπη, καθώς και εάν εγκατέλειψαν κάπου το μηχανάκι και άλλαξαν όχημα, με το οποίο μετέβησαν και στον τελικό προορισμό τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share