Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό; Η «αινιγματική» απάντηση Χαρδαλιά (Video)

«Είμαστε αναγκασμένοι να...»

9 Απριλίου 2021 20:31
Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό; Η «αινιγματική» απάντηση Χαρδαλιά (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό την Παρασκευή (9/4) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ρωτήθηκε αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις για το Πάσχα. Ενώ, έκκληση προς τον κόσμο να είναι απόλυτα προσεκτικός εν όψει Πάσχα και πιθανής επίσκεψης στο χωριό ήταν η Ματίνα Παγώνη, που τόνισε πως άπαντες οφείλουν να σκεφτούν το νοσηλευτικό προσωπικό και ότι, ενδεχομένως, μπορεί να χρειαστεί να περάσουμε άλλον έναν χρόνο στα αστικά κέντρα

"Απέχουμε τρεις εβδομάδες από το Πάσχα, ως εκ τούτου ας κάνουμε λίγη υπομονή" απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε το ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας είναι δυναμικό φαινόμενο.

"Και μείς θα θέλαμε να ήταν ανοιχτά τα πάντα. Αλλά είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόζουμε μια συγκεκριμένοι στρατηγική. Κάποιες φορές να είμαστε ανοιχτοί , κάποιες κλειστοί διότι αυτό επιβάλλουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία καθημερινά παρατηρούμε σε όλη τη χώρα.

Ας κάνουμε λίγο υπομονή, όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα. Μεγάλες χώρες σε όλη την Ευρώπη αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν και τέταρτο κύμα, εμείς παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το κομμάτι που αφορά στο τρίτο κύμα" τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Από την πλευρά του ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφερόμενος στο Πάσχα, είπε:

"Είναι κάτι που το έχουμε στο μυαλό μας στην επιτροπή απλά είναι ακόμα νωρίς για οποιαδήποτε απόφαση. Μην ξεχνάμε την επιδημία από εβδομάδα σε εβδομάδα αλλάζει. Είναι κάτι που μας έχει απασχολήσει, όχι όμως σε επίπεδο επίσημης συζήτησης, για ψηφοφορία ή κάτι τέτοιο.

Είναι κάτι που το συζητάμε μεταξύ μας. Θα θέλαμε, αλλά προτεραιότητα έχει πάντα η υγεία οπότε αυτό που αντανακλάται αυτή τη στιγμή είναι μια αβεβαιότητα στο πώς θα κινηθεί η επιδημία τις επόμενες εβδομάδες. Και θα πρέπει να το δούμε πιο κοντά στο Πάσχα".

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share