Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ανανίας Κουστένης: Διασωληνωμένος με κορωνοϊό στο «Αττικόν» (Video)

Ο αρχιμανδρίτης είναι ιδιαίτερα λαοφιλής και αγαπητός στην περιοχή τον Εξαρχείων

9 Απριλίου 2021 15:27
Ανανίας Κουστένης: Διασωληνωμένος με κορωνοϊό στο «Αττικόν» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανανίας Κουστένης: Τη δική του μάχη με τον κορωνοϊό φαίνεται πως δίνει ο «ροκ» αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης, που εδώ και μια εβδομάδα βρίσκεται διασωληνομένος στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Αττικόν. Ωστόσο χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 776 διασωληνωμένους με τον κορωνοϊό στη χώρα να καλπάζει.

Ο ηλικιωμένος αρχιμανδρίτης είναι ιδιαίτερα λαοφιλής και αγαπητός στην περιοχή τον Εξαρχείων, καθώς κάθε φορά που λειτουργεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται προκειμένου να ακούσει τους λόγους του. Μάλιστα δεν είναι και λίγοι αυτοί που τον αποκαλούν «ροκ» ιερέα κι αυτό γιατί έχει δημιουργήσει έναν δικό του ανατρεπτικό τρόπο επικοινωνίας με το ποίμνιο.

Για το χαρακτηριστικό «ροκ» που του έχουν αποδώσει ο αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης είχε αναφερθεί πριν χρόνια στην εκπομπή «Άξιον Εστί» του συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού που σε ερώτηση πως νιώθει που λειτουργεί στο κέντρο των Εξαρχείων είχε πει τα εξής: «Πολύ καλά νιώθω, διότι η Ορθοδοξία είναι αναρχία» ενώ λίγο πιο κάτω συμπλήρωσε «Αναρχικός είναι εκείνος, ο οποίος δεν είναι ούτε δούλος, ούτε τύραννος του άλλου. Θέλει μαγκιά να είσαι αναρχικός!».

Ματίνα Παγώνη: «Δεν πειράζει αν δεν πάμε στο χωριό το Πάσχα - Σκεφτείτε τους νοσηλευτές»

Έκκληση προς τον κόσμο να είναι απόλυτα προσεκτικός εν όψει Πάσχα και πιθανής επίσκεψης στο χωριό ήταν η Ματίνα Παγώνη, που τόνισε πως άπαντες οφείλουν να σκεφτούν το νοσηλευτικό προσωπικό και ότι, ενδεχομένως, μπορεί να χρειαστεί να περάσουμε άλλον έναν χρόνο στα αστικά κέντρα, αν και αυτή τη στιγμή «βράζουν» από την πανδημία.

Η γνωστή λοιμωξιολόγος μίλησε στο Mega και αναφέρθηκε στο τι θα κρίνει τις διακοπές του Πάσχα στο χωριό και αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις, ανάλογα με τη διασπορά του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Η προειδοποίηση της Ματίνας Παγώνη για το Πάσχα στο χωριό

«Το αν θα πάμε στα χωριά, θα εξαρτηθεί την Μεγάλη Εβδομάδα από τον αριθμό των κρουσμάτων, τον αριθμό των διασωληνωμένων και πόσο έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί στον βαθμό που εμείς θέλουν» σημείωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

«Δεν πειράζει αν ένα Πάσχα δεν φύγουμε να πάμε στο χωριό. Γιατί αν φύγουν όλοι, θα αδειάσει η Αθήνα και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως εκεί που θα πάει ο κόσμος θα υπάρχουν πολλά προβλήματα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, «τώρα κάνουμε προσεκτικά βήματα για να ανοίξουν τα καταστήματα και σιγά σιγά η εστίαση. Έχει σημασία αν ο καθένας θα πάει στα χωριά του ή κάπου που θέλουν να κλείσουν και να μείνουν. Δεν θα κάνουμε Πάσχα μέσα στα σπίτια όπως πέρυσι. Θα μπορούμε να βγούμε με μάσκες και αποστάσεις, να πάμε και στον προαύλιο χώρο, με αποστάσεις και μάσκες. Μόλις πουν ότι επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό θα φύγουν όλοι. Είναι ψυχολογικά πιεσμένος ο κόσμος».

«Για εμάς», είπε, «σημασία έχει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και να σταματήσουν να περιμένουν ουρά έξω από τις ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι». Προέκρινε, δε, να επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Ταυτόχρονα, η γιατρός, τόνισε τις μάχες που δίνει το ιατρονοσηέυτικό προσωπικό της χώρας αλλά και πώς νιώθει η ίδια και οι συνάδελφοί της όταν ακούν ερωτήματα του τύπου «πού θα πάμε για Πάσχα;».

«Πάνω από όλα να σκεφτούμε το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για τις μάχες που δίνουν στα νοσοκομεία και δεύτερον που θα κάνουμε διακοπές. Εάν κάποιος κάνει μια βόλτα σε ένα νοσοκομείο και δει καθημερινά τι γίνεται, δεν νομίζω ότι θα σκεφτεί που θα πάει το Πάσχα. Να σταματήσουμε αυτές τις μέρες να ρωτάμε τι θα κάνουμε το Πάσχα. Εμείς που είμαστε στα νοσοκομεία, όταν ακούμε τις ερωτήσεις τι θα κάνουμε το Πάσχα, είναι πολύ εκνευριστικό».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share