Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σχολεία: Με προϋποθέσεις το άνοιγμα των κυλικείων από Δευτέρα

Γονείς δώστε βάση!

9 Απριλίου 2021 14:30
Σχολεία: Με προϋποθέσεις το άνοιγμα των κυλικείων από Δευτέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σχολεία: Με αυστηρές προϋποθέσεις λόγω κορωνοϊού αναμένεται να ανοίξουν τα κυλικεία εντός λυκείων και σχολείων ειδικής αγωγής από Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι από την Δευτέρα 12 Απριλίου, τα κυλικεία που λειτουργούν εντός των δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων (λυκείων και σχολείων ειδικής αγωγής), θα λειτουργήσουν υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Πώληση μόνο προσυσκευασμένων προϊόντων από τον επιτρεπόμενο κατάλογο, με τη διαδικασία “παραλαβής από το κατάστημα” (take away).
  • Απαγόρευση ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και ορθοστατών (stands)
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας και τοποθέτηση απολυμαντικών σε εμφανή σημεία.
  • Διασφάλιση συνθηκών εξαερισμού.

Κλείνοντας σημειώνεται ότι οι ως άνω επιχειρήσεις, παραμένουν εντός του πλαισίου οικονομικών ενισχύσεων, που ισχύει για τον κλάδο της εστίασης. Ωστόσο με πρόστιμο 10 ευρώ κινδυνεύουν οι γονείς αν τα παιδιά δεν κάνουν σωστό self test.

Σχολεία: Με προϋποθέσεις το άνοιγμα των κυλικείων από Δευτέρα

Πρόταση βόμβα: Μάθημα στα προαύλια των σχολείων

Στις 12 Απριλίου θα επιστρέψουν οι μαθητές της τρίτης Λυκείου στις σχολικές αίθουσες. Το κυβερνητικό σχέδιο για την επιστροφή ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως το απόγευμα της Τετάρτης σημειώνοντας τη διενέργεια self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όπως σημειώθηκε μάλιστα το πρωί της Πέμπτης τα δημοτικά και τα γυμνάσια δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν το Πάσχα. Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, η Αθηνά Λινού σημείωσε ότι υπάρχουν κενά και λιγότερα μέτρα από αυτά που θα έπρεπε εν όψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων από την Δευτέρα με δια ζώσης εκπαίδευση.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας αναρωτήθηκε αν υπάρχει πρωτόκολλο για το τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρξει ένα θετικό τεστ.

«Κλείνει η τάξη; Κλείνει το σχολείο; Τι θα γίνεται στο διάστημα από το θετικό self test μέχρι το test επαλήθευσης; Το test επαλήθευσης θα είναι rapid ή μοριακό; Τι γίνεται αν υπάρχει κρούσμα σε καθηγητή που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήματα;» ήταν μερικές από τις απορίες της.

Μάθημα στα προαύλια των σχολείων

Τι γίνεται σε περίπτωση θετικού test

Όπως είπε, σε περίπτωση θετικού test θα έπρεπε να σταματήσει η λειτουργία της τάξης αμέσως και να εξεταστούν όλα τα παιδιά. Όπως υπογράμμισε αυτό θα ήταν μία καλή ευκαιρία προκειμένου να διαπιστωθεί η αξιοπιστία των self test συγκρίνοντας τα αποτελέσματα.

Ακόμη, υπογράμμισε πως τα παιδιά ανά τμήμα παραμένουν πολλά, πράγμα που καθιστά πρακτικά αδύνατη την τήρηση των αποστάσεων. Πρότεινε μάλιστα και την χρήση ακόμη και του προαυλίου για μαθήματα εφόσον πλέον ο καιρός θα το επιτρέπει.

«Είμαι ακόμα σε κατάσταση συναγερμού, πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί» σημείωσε για τον αριθμό των κρουσμάτων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share