Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ανοίγουν τα καταστήματα σε Αχαΐα, click away στη Θεσσαλονίκη και κλειστά στην Κοζάνη

Τι εισηγούνται οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων

9 Απριλίου 2021 14:04
Ανοίγουν τα καταστήματα σε Αχαΐα, click away στη Θεσσαλονίκη και κλειστά στην Κοζάνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λιανεμπόριο: Την απόφαση να ανοίξουν τα καταστήματα στην Πάτρα, να λειτουργήσουν μόνο με click away στη Θεσσαλονίκη και να παραμείνουν κλειστά στην Κοζάνη, εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν αυτή την ώρα.

Σχετικά με την Αχαΐα οι ειδικοί διαπίστωσαν βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα, πράγμα που αποτυπώνεται και στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία της περιοχής, που το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ήταν 19. Ωστόσο δείτε και τις οριστικές αποφάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Εξαδάκτυλος: «Οι επιπτώσεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων θα φανούν την Μ. Εβδομάδα»

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων θα φέρει επιπτώσεις, οι οποίες σύμφωνα με τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο θα φανούν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, το πρωί της Παρασκευής (9/4) μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και μεταξύ άλλων εξήγησε πως είναι δικαιολογημένη η απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη καθώς τα στοιχεία έδειξαν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, ενώ και οι προβλέψεις από τα λύματα ήταν στον ίδιο τόνο.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε πως: "Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα κρύβει κινδύνους και για να δούμε τις τυχόν επιπτώσεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων, θα πρέπει να περιμένουμε να φτάσουμε στη Μεγάλη Δευτέρα" και συνέχισε για το self test το οποίο χαρακτήρισε δυσάρεστο:

"Είναι αναγκαίο να διενεργούνται από τους πολίτες και να καταχωρούνται ορθώς τα αποτελέσματα του ενώ παράλληλα πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα» και εξήγησε ότι θα πρέπει να υπάρξει κι ένας μηχανισμός επιτήρησης για όσους βρίσκονται θετικοί. Αλλά και για τις στενές επαφές τους που πρέπει να μείνουν σε καραντίνα". Παράλληλα, διαβάστε πως θα κάνουμε το self test στο σπίτι.

Τέλος, είπε ότι η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα και προτεραιότητα της είναι να εξετάσει τα στοιχεία για να αποφασίσει για το άνοιγμα ή όχι, του λιανεμπορίου στις προαναφερθείσες περιοχές.

Γεωργιάδης: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα και στις "κόκκινες" περιοχές

Την επιθυμία του να ανοίξουν τα καταστήματα και στις "κόκκινες" περιοχές εξέφρασε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Συγκεκριμένα ο υπουργός τόνισε ότι ένα από τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας, ωστόσο αυτό θα το καθορίσουν οι εισηγήσεις των ειδικών και η επιδημιολογική εικόνα του κορωνοϊού της κάθε περιοχής. Ωστόσο σοκ προκαλεί η είδηση ότι στο Ηράκλειο Κρήτης παιδάκι 3 χρονών που είχε νοσήσει από τον κορωνοϊό, ξανανόσησε και νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.

Για τον τουρισμό

«Το άνοιγμα του τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σχετικά με το ερώτημα γιατί δίνεται ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού και όχι για την εστίαση.

Για τα κέντρα αισθητικής

«Χωρίς σύμφωνη γνώμη των ειδικών δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε το άνοιγμα των επιχειρήσεων και πιο συγκεκριμένα των κέντρων αισθητικής». Απαντώντας αναφορικά με τις λαϊκές αγορές, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν δίνει σε ιδιώτες τις λαϊκές, ενώ δεν κινδυνεύει καμία υπάρχουσα άδεια. «Φτάνει η κομματική σπέκουλα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Γεωργιάδης: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα και στις

Για το εμβόλιο της AstraZeneca

Αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca, ο Άδωνις Γεωργιάδης επέρριψε ευθύνες στην ΕΕ για τη διαχείριση τόσο της πανδημίας όσο και των εμβολίων λέγοντας ότι αποτελεί «μαύρη σελίδα» για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στον κ. Φίλη και την ανάρτηση του για το εμβόλιο της AstraZeneca και τον τρόπο που χειρίστηκε τον εμβολιασμό του και είναι υπόδειγμα συμπεριφοράς πολιτικού σε μια κρίσιμη στιγμή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share