Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Φουρθιωτης γκέιτ: Η απάντηση Χρυσοχοΐδη για τους 14 αστυνομικούς και η ιστορία του ανθρώπου που θα τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση

Τα τρία βίντεο που "καίνε" τον παρουσιαστή

9 Απριλίου 2021 12:29
Φουρθιωτης γκέιτ: Η απάντηση Χρυσοχοΐδη για τους 14 αστυνομικούς και η ιστορία του ανθρώπου που θα τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος μάλιστα ετοιμάζεται να κατέβει και στην πολιτική! Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη πήρε θέση για την υπόθεση του γνωστού παρουσιαστή και μεταξύ άλλων προανήγγειλε την αλλαγή του υπάρχοντος συστήματος για τη φύλαξη των δημοσίων προσώπων.

Συγκεκριμένα, την πολιτική ευθύνη για την διατήρηση ενός πάσχοντος συστήματος φύλαξης δημοσίων προσώπων ανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Καμίνη, με αφορμή την υπόθεση Φουρθιώτη.

Σχετικά για τον ίδιο τον παρουσιαστή, ο κ. Χρυσοχοΐδης διέψευσε μετά βδελυγμίας τα δημοσιεύματα αναφορικά με τη φύλαξή του, ξεκαθαρίζοντας: «Ποτέ δεν φύλαξαν 14 αστυνομικοί τον παρουσιαστή, ποτέ δεν υπήρξαν θωρακισμένα αυτοκίνητα, στους 10 από τους 11 μήνες είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο».

Παράλληλα, προανήγγειλε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, ενώ, αναφερόμενος στην υπόθεση του παρουσιαστή, εξήγησε ότι η Αστυνομία «οφείλει να αξιολογεί κινδύνους και όχι προσωπικότητες».

Στην συνέχεια δίνοντας στοιχεία σχετικά με την υπηρεσία φύλαξης, ο υπουργός ανάφερε ότι το σύνολο του απασχολούμενου προσωπικού στη φύλαξη δεν ξεπερνά μονοψήφιο ποσοστό του συνόλου των αστυνομικών δυνάμεων: «Στην κατανομή των επωφελούμενων είναι 60% πολιτικοί, 30% λοιποί κρατικοί αξιωματούχοι και κάποιοι ιδιώτες και 10% διπλωμάτες και ειδικά σε δημοσιογράφους και εκδότες διατίθεται λιγότερο από το 2%».

Διαψεύδει για την παρουσία 14 αστυνομικών στο σπίτι του

Αναφερόμενος στον ζήτημα του γνωστού παρουσιαστή, διέψευσε τα περί 14 αστυνομικών: «Τον παρουσιαστή τον φύλαγε 1 άτομο το Μάιο του 2020, τον Αύγουστο του 2020 υπήρξε εμπρησμός έξω απ’ το σπίτι του και η επιτροπή που συνεδριάζει ανά τρίμηνο αποφάσισε το Νοέμβριο τη διάθεση 1 ενός ατόμου για ένα τρίμηνο, στις 13 Ιανουαρίου μετά από εμπρησμό αυτοκινήτου στο Έψιλον TV που εργάζεται διατάχθηκε η διάθεση και τρίτου αστυνομικού, μιας υπηρεσιακής μοτοσυκλέτας και επιτήρηση της οικίας του. Αυτά τα πρόσθετα μέτρα άργησαν να διατεθούν και δόθηκαν τελικά τα μέσα Φεβρουαρίου. Στα μέσα Μαρτίου υπήρξε συνολική αύξηση λόγω των κινητοποιήσεων για τον Κουφοντίνα, υπήρχαν επίθεση σε σπίτια βουλευτών, πολλές επιθέσεις σε ΜΜΕ. Ποτέ δεν φύλαξαν 14 αστυνομικοί τον παρουσιαστή, ποτέ δεν υπήρξαν θωρακισμένα αυτοκίνητα, στους 10 από τους 11 μήνες είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο».

Για την ανακοίνωση διάψευσης που εξέδωσε η αστυνομία στα τέλη Μαρτίου, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν διαψεύσθηκε η φύλαξη, αλλά τα περί επτά περιπολικών και τεθωρακισμένων, που γράφτηκε ότι διατίθενται για τη φύλαξη του. «Πότε η αστυνομία δεν διέψευσε τη φύλαξη, θα ήταν εντελώς παράλογο. Δεν υπάρχει καμία αντίφαση ανάμεσα στην εντολή που έδωσα εγώ να συνεδριάσει εκτάκτως επιτροπή πριν το καθορισμένο τρίμηνο, για να επανεξετάσει την αναγκαιότητα φύλαξης για το συγκεκριμένο. Και η έρευνα που διέταξα για να δούμε τι έγινε σε κάθε στάδιο είναι και για να ελεγχθούν τυχόν παρατυπίες, και για να χρησιμοποιήσουμε την συγκεκριμένη περίπτωση στις νομοθετικές βελτιώσεις που θα προτείνουμε».

'Ουδέποτε φύλαξαν 14 αστυνομικοί το σπίτι του

Μάλιστα, εξήγησε ότι η αστυνομία «οφείλει να αξιολογεί κινδύνους, όχι πρόσωπα και χαρακτήρες. Αλίμονο αν οι υποκειμενικές κρίσεις για την προσωπικότητα του κάθε αιτούντος παρεισφρέουν στην αξιολόγηση του κινδύνου. Έχουμε κράτος δικαίου, δεν στιγματίζουμε δε λιντσάρουμε είναι βαθιά αντιδημοκρατικό!».

Στον ισχυρισμό του κ. Καμίνη ότι δεν έλαβε απαντήσεις για το θέμα σε προηγούμενη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο υπουργός ΠΡΟΠΟ απάντησε: «Απαντήσεις πήρατε και σωστές απαντήσεις, όμως δε λύθηκε το πρόβλημα που θέλετε να αναδείξετε και σήμερα φαίνεται πιο ώριμο να συζητηθεί. Η επίκληση του απορρήτου αυτονοήτως ισχύει. Το πρόβλημα είναι ποιοι δικαιούνται φύλαξη; Αυτά που θέσατε εσείς. Πόση φύλαξη; Για πόσο καιρό; Τα αιτήματα ασφαλείας αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι διευρυνόμενα».

Μάλιστα, περιέγραψε ότι η αυξανόμενη ζήτηση προστασίας στην Ελλάδα οφείλεται σε δυο φαινόμενα, αναφέροντας μεταξύ άλλων και τα social media. «Η νέα τρομοκρατία που ξεκινάει την 11η Σεπτεμβρίου και η αυξημένη επιθετικότητα που έφερε ο λαϊκισμός των τελευταίων ετών, η έκρηξης βία που ντύθηκε με κοινοβουλευτικό μανδύα με την Χρυσή Αυγή. Υπάρχει και σήμερα βία υπαρκτή. Η παράλληλη ολοένα διευρυνόμενη δημόσια σφαίρα των κοινωνικών δικτύων πολλές φορές ενισχύει αυτές τις στάσεις» είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός.

Ποιες αλλαγές ετοιμάζει η κυβέρνηση;

Κλείνοντας ο κύριος Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στις αλλαγές που ετοιμάζονται και πως θα χρησιμοποιηθούν πρακτικές άλλων χωρών. «Χρειάζεται να προσφύγουμε στην αγορά σε υπηρεσίες φύλαξης που που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες. Γιατί προστρέχουν στην αστυνομία και δεν προστρέχουν σε εταιρείες φύλαξης; Ακόμα και η Βουλή στις περισσότερες χώρες φυλάσσεται εξ ίδιων και με μικτά σχήματα. Σε όλη την Ευρώπη υπηρεσία φύλαξης αποφασίζει ποια πρόσωπα θα διατεθούν στη φύλαξη. Αποκλείεται η δυνατότητα επιλογής από τον αιτούντα. Ακόμα και στο ευρωκοινοβούλιο η διάθεση οχήματος και συνοδεία ορίζεται κατ’ εξαίρεση με ρητές και συγκεκριμένες διατάξεις. Επίσης υπάρχει στην Ευρώπη διάκριση ολοήμερης και διακεκομμένης φύλαξης. Τα παραπάνω είναι σκέψεις» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι απαιτούνται θεσμικές τομές, και ελπίζοντας να υπάρξει παραγωγικός διάλογος.

Ποιος είναι ο Μένιος Φουρθιώτης; Το μεγάλο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ.

Αποκαλύψεις φωτιά για Μένιο Φουρθιώτη

Ολόκληρη κυβέρνηση αποφάσισε με εντολή Χρυσοχοΐδη να εξεταστεί το θέμα της αστυνομικής φρουράς για τον κύριο Φουρθιώτη.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μετά από την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο Αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον κύριο Μένιο Φουρθιώτη.

Μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των αστυνομικών, τόσο από το σπίτι όσο και από τη συνοδεία του συγκεκριμένου κυρίου.

Σχετικά με τα όσα αναφέραμε παραπάνω να υπενθυμίσουμε πως πριν τις βαρύγδουπες παρεμβάσεις το θέμα ήταν σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Η ίδια η Αστυνομία διέψευδε το θέμα της παροχής αστυνομικής φύλαξης στον κύριο Μένιο Φουρθιώτη, όταν η υπόθεση δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδες ενώ υπήρξαν και καταγγελίες του αντιδημάρχου Ραφήνας.

Τι υποστήριζε η Αστυνομία στις 14 Μαρτίου;

«Σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, ενημερώνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα»

Εκτός τον παραπάνω να σας ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με τον Βηματοδότη στο «Βήμα», «η υπόθεση Φουρθιώτη, με την 24ωρη φύλαξη, ξεκίνησε από πέρυσι, στις 26 Μαρτίου 2020, με την υπ΄αριθμό 1519/20/1065888 απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με την διάθεση ενός αστυνομικού, και μετά από μια σειρά νέων αιτημάτων του Μένιου Φουρθιώτη έφτασαν στον τελικό αριθμό (των τεσσάρων αστυνομικών και του ενός περιπολικού). Το πιο περίεργο, δηλαδή αυτό που έκανε πολλούς να εξοργιστούν είναι ότι ως λόγο γι’ αυτή την απαίτησή του προέβαλε τον ισχυρισμό ότι κινδυνεύει να δολοφονηθεί από μέλη της φυλακισμένης και διαλυμένης προ 20ετίας τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη»».

Τα τρία βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Παρακάτω θα παρουσιάσουμε δύο βίντεο που απαντούν σε ένα βαθμό στο ερώτημα ποιος είναι αυτός ο κύριος που εκτιμήθηκε ότι χρειαζόταν αστυνομική προστασία.

Στο πρώτο βίντεο είναι ένα απόσπασμα από την εκπομπή που παρουσιάζει στον τηλεοπτικό σταθμό Ε. Πρόκειται για αφιέρωμαστον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον «γεννημένο ηγέτη». Αδυνατούμε να το περιγράψουμε.

Στο δεύτερο βίντεο (αρκετά παλιότερο αυτό) είναι ορισμένα στιγμιότυπα από παλιότερες δηλώσεις του κυρίου Φουρθιώτη που δεν άπτονται της πολιτικής αλλά ζητημάτων ποικίλης ύλης.

Στο τρίτο βίντεο ο ίδιος περιγράφει τη σχέση του και τη συνεργασία του με την κυρία Τζούλια Αλεξανδράτου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share