Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτοκτόνησε άνδρας στο Metropolitan - Έπεσε στο κενό

Δεύτερη σερί μέρα με τραγωδία σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας!

9 Απριλίου 2021 11:14
Αυτοκτόνησε άνδρας στο Metropolitan - Έπεσε στο κενό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκαριστική κατάληξη είχε ένας άνδρας, ο οποίος έπεσε το πρωί της Παρασκευής από μεγάλο ύψος από το κτήριο του νοσοκομείου Metropolitan, στον Χολαργό. Και όλα αυτά μια μέρα μετά την ασύλληπτη τραγωδία σ' άλλο νοσοκομείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περαστικοί τον βρήκαν να κείτεται στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του.

Στο σημείο έσπευσε το το προσωπικό του νοσοκομείου αλλά και κλιμάκιο της Αστυνομίας.

Αυτοκτόνησε άνδρας στο Metropolitan

Ειδικότερα, ο 75χρονος βρέθηκε στο παρτέρι του νοσοκομείου, να κείτεται στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του.

Κατά πληροφορίες, ο 75χρονος νοσηλευόταν στο παθολογικό τμήμα και δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα.

Σημειώνεται πως λίγες ημέρες νωρίτερα, ένας ασθενής στο νοσοκομείο του Βόλου έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από το μπαλκόνι, ενώ και στην Πάτρα, ένα άτομο μπήκε στο νοσοκομείο και πήδηξε στο κενό από μεγάλο ύψος, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Γνώριμος στις Αρχές ο δράστης - Είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια σε ανήλικο! (Video)

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Ποινικό παρελθόν φαίνεται πως έχει ο 60χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 76χρονου διασωληνωμένου ασθενή στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV και της Μίνας Καραμήτρου, ο ασθενής που δέχεται κατηγορίες είναι παλιός γνώριμος της αστυνομίας, αφού το 2009 έχει κατηγορηθεί για συμπλοκή και το 2019 για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου. Σημειώνεται πως ο 58χρονος κατηγορούμενος νοσηλεύεται υπό φρούρηση.

Πρόεδρος εργαζομένων Ερυθρού Σταυρού: Έχουμε μείνει άναυδοι

Για το περιστατικό μίλησε η Βούλα Γεωργάκη, πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, στο Open TV: «Πέρασαν οι γιατροί, άκουσαν ότι λειτουργούσε αλλά δεν ήταν πάνω στον ασθενή. Προσπάθησαν με ΚΑΡΠΑ αλλά δεν τα κατάφεραν».

«Είναι αδιανόητο, δεν το έχουμε ξανασυναντήσει» είπε στο MEGA. Επίσης, η πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου τόνισε πως ο 62χρονος, αμέσως μετά τον θάνατο του 76χρονου, εξετάστηκε από δυο ψυχολόγους του νοσοκομείου «και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κανένα ψυχιατρικό νόσημα».

"Ερυθρός Σταυρός": Το προφίλ του άνδρα που τράβηξε τα σωληνάκια του ηλικιωμένου

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο 59χρονος ο οποίος έχει ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων, είναι γνωστός στην Αστυνομία. Είχε κατηγορηθεί για πρόκληση σωματικής βλάβης το 2006 και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου το 2019.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της υπόθεσης που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα, το μηχάνημα του ασθενούς πριν καταλήξει είχε αποσυνδεθεί, κάτι που έδειχνε πως υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση και οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στον θάλαμο, όπου νοσηλευόταν ο ασθενής. Έτσι οι αστυνομικοί στράφηκαν στον διπλανό του, που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο, αλλά δεν ήταν διασωληνωμένος.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο φερόμενος ως δράστης φέρεται να μετακίνησε τη μάσκα του άτυχου άνδρα και να αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα επειδή φαίνεται ότι τον ενοχλούσε ο θόρυβος των μηχανημάτων.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 7 Απριλίου, όταν ο ασθενής με κορωνοϊό, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό έχασε τη ζωή του.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές κινητοποιήθηκαν όταν άκουσαν να ηχεί ο συναγερμός των μηχανημάτων. Παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον 76χρονο άνδρα, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης παρουσίαζε βελτίωση.

Μάλιστα, διαπίστωσαν ότι τα μηχανήματα που υποστήριζαν την αναπνευστική του λειτουργία και τον κρατούσαν στη ζωή, καθώς ήταν διασωληνωμένος, είχαν βγει από την πρίζα. Αυτό που τους έκανε εντύπωση, μάλιστα, ήταν το γεγονός ότι δεν είχε ενεργοποιηθεί το σχετικό εφεδρικό σύστημα, η μπαταρία που διαθέτει το μηχάνημα για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος.

Το γεγονός μάλιστα ότι δεν λειτούργησε ούτε το εφεδρικό σύστημα ήταν αυτό που κινητοποίησε το νοσοκομείο το οποίο ειδοποίησε την αστυνομία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share